
מתכון #1 חלה מטוגנת
- פרוסה עבה של חלה
- ביצה
- שתי כפות חלב
- כפית סוכר
- חצי כפית קינמון
אופן ההכנה:
טורפים את הביצה עם החלב, טובלים את החלה בביצה ולאחר מכן בסוכר עם הקינמון
מטגנים במחבת עם מעט חמאה/שמן על חום בינוני 2 דקות מכל צד
ניתן להגיש עם סירופ מייפל מלמעלה. בתאבון!
מתכון #2 קרוטונים למרק/סלט
- שתי פרוסות של חלה
- כף שמן זית
- כפית אורגנו יבש
- כפית מלח
- כפית זעתר
- כפית טימין יבש
אופן ההכנה:
חותכים את החלה לקוביות קטנות בגודל של ס"מ על ס"מ
מערבבים בקערה עם השמן והתבלינים בצורה אחידה
מסדרים בתבנית עם נייר אפייה
אופים בתנור על 220 מעלות ל 6-7 דקות. בתאבון!
מתכון #3 חצ'אפורי מחלה
- פרוסה עבה מאוד של חלה (בעובי של 2 פרוסות)
- ביצה
- פרוסת גבינה צהובה
- כף חמאה
אופן ההכנה:
בחלק העליון של החלה איפה שה"קשה" נייצר גומה גדולה בעזרת חיתוך סכין
נמרח בתוך הגומה את החמאה ונרפד את דפנות הגומה בגבינה הצהובה
נשפוך את הביצה כמו שהיא (שלמה כמו בביצת עין) לתוך הגומה
נאפה בתנור כ-5 דקות על חום בינוני. בתאבון!