
מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי העניק דרגות ניצב משנה לקצין המשטרה בדימוס עמרם לוסקי, שמתוקף תפקידו היה שומרו של הצורר הנאצי אדולף אייכמן.
עמרם לוסקי גויס למשטרת ישראל בשנת 1957 למשמר הגבול. בשנת 1960 בהיותו בדרגת סמ"ל נקרא להצטרף ליחידת אייר שהייתה אמונה על שמירתו הבטוחה של אדולף אייכמן. לוסקי שירת ביחידה מיום הקמתה בשנת 1960 במטרה להיערך למשפטו של אייכמן ועד לפירוקה בשנת 1962, עם תלייתו של אדולף אייכמן בסיום משפטו.
בשנת 1980 פרש לגמלאות בדרגת סנ"צ והחל לעסוק בשימור מורשת יחידת אייר, זאת בעיקר באמצעות הרצאות. בשנים האחרונות סייע עמרם בקידום המחקר ההיסטורי אודות יחידת אייר שהביאו לחשיפת פעילות המשטרה במשפט אייכמן לציבור הרחב.
במשטרה אומרים כי המשימה החשובה והמשמעותית שמילא עמרם במסגרת שירותו ביחידת אייר ופועלו לשימור מורשת היחידה, תרמו תרומה לא מבוטלת לחשיפת פעילות היחידה ומהווה פרק חשוב בהיסטוריה של משטרת ישראל ומדינת ישראל אשר ראויים להערכה מצד הארגון.
כהוקרה על תרומתו לאורך השנים, אישר השר לבטחון לאומי איתמר בן גביר הענקת דרגת ייצוג לניצב משנה עמרם לוסקי בן ה-88.
מפכ"ל המשטרה רב ניצב יעקב שבתאי ציין בדבריו: "אין אירוע יותר משמח ולא היו הרבה מעמדים של אנשים בגיל הזה שנכנסו לחדר הזה להענקת דרגה וכאות הערכה ארגונית החלטנו להעניק את דרגת הניצב משנה לעמרם. רוב האנשים שנמצאים פה קיבלו את הספר שחולק בבית המורשת בו נכתב אודות הפרק ההיסטורי של היחידה שעסקה באבטחת אדולף אייכמן. ישנם 2 ספרים וזה אחד מהם. זאת ההזדמנות שלי בשם כל הארגון ובשם שוטרי משטרת ישראל לומר לך תודה על שימור המורשת, עליה אנו נשענים וממשיכים איתה הלאה, שיהיה לך המון בהצלחה.
עמרם לוסקי מצידו הודה למפכ"ל ולנוכחים באולם ואמר כי ימשיך לייצג את משטרת ישראל נאמנה.