
240 אימהות חילוניות עתרו לבג"ץ במסגרת קבוצת 'אמהות בחזית' בדרישה לגייס לאלתר את כל בחורי הישיבות החרדיות.
כזכור, בסוף חודש יוני פקע באופן סופי תוקפו של חוק הגיוס, שנפסל בבג"ץ אך תוקפו הוארך פעם אחר פעם.
למעשה אין כיום חוק שמסדיר את מעמדם של בני הישיבות מלבד החלטת ממשלה המעניקה סמכות לשר הביטחון להאריך את המצב הקיים.
שר הביטחון יואב גלנט אכן הוציא הנחיה לצבא שלא לגייס אף אחד מבחורי הישיבות בשלב זה, אך מדובר בהנחיה זמנית עד אשר יחוקק חוק הגיוס.
כאמור, כעת הגיעה עתירת האימהות החילוניות שעתרו לבג"צ באמצעות עו"ד דפנה הולץ לכנר.
"לפנינו תמצית המשבר החוקתי במלואו - הוראת חוק שקובעת במפורש לגייס את כולם, ללא אפליה בין דם לדם, וממשלה שמקבלת החלטה לא חוקית, להפר במפורש את הוראת החוק שמחייבת אותה ולהורות לצבא שלא לפעול על פי החוק ולא לנקוט בהליכים לגיוסם של תלמידי ישיבות", אמרה עו"ד דפנה הולץ לכנר.
עו"ד איילת השחר סיידוף מקימת ומובילת התנועה הוסיפה: "תנועת אימהות בחזית תפעל בכל אמצעי חוקי העומד לרשותה ובכל הזירות במקביל בנחישות, עד להשגת שיוויון אזרחי ׳על מלא". 75 שנות גזל דמים יבואו לסיומם. מה שהיה הוא לא מה שיהיה".
במושב החורף צפויה הקואליציה להתמודד עם חקיקת חוק הגיוס אותו דורשות המפלגות החרדיות להציב כחקיקה ראשונה במליאת הכנסת עם פתיחת המושב.