נתניהו מוצג כהיטלר בהפגנה
נתניהו מוצג כהיטלר בהפגנהצילום: Avshalom Sassoni/Flash90

במהלך הפגנת השמאל הבוקר (חמישי) הונף שלט ועליו תמונה של ראש הממשלה בנימיו נתניהו עם הכיתוב "מיין קאמפף", ספרו של הצורר הנאצי אדולף היטלר.

בהפגנה השתתפו יוצאי 8200, יו"ר לשכת עורכי הדין וארגון "בונות אלטרנטיבה".

שר הפנים והבריאות משה ארבל גינה את המעשה ואמר כי הוא "מגנה בכל תוקף את המפגינים האכזריים שפגעו בזכר ששת מיליון היהודים שנרצחו עונו והושמדו בשואה האיומה".

"ההשוואה של ראש ממשלת ישראל להיטלר ימח שמו היא חמורה ואיומה ולא חוסה תחת חופש הביטוי. אני מצפה מהיועצת המשפטית לפעול למניעת תופעות חמורות אלו", הוסיף ארבל.

ח"כ אושר שקלים (הליכוד) בתגובה: "מי שהשווה את ראש ממשלת ישראל לצורר הנאצי יימח שמו וזכרו, מקומו בכלא! גנץ ולפיד, שתיקתכם - נבזותכם!".

שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר: "מדובר בהסתה חמורה בכוונתנו להגיש תלונה למשטרה ולבקש מהיועמ"ש שתאשר חקירה של מניף השלט. חופש הביטוי והאמנות הינו ערך עליון אולם מדובר כאן בהסתה חמורה לרצח ולא בחופש הביטוי. מילים יכולות לרצוח כבר ראינו את זה בעבר ואסור שזה יחזור על עצמו".

המחאה, לדברי המארגנים, הגיעה בעקבות מכתבו של שר המשפטים לוין ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהארב מיארה בו מתח ביקורת על התנהלותה.

לוין כתב: "באופן תמוה, איש ממשרדך לא יצר קשר בעניין העתירות בנושא שבנדון, וזאת אף בחלוף ימים לא מעטים מאז הגשתן. רק בעקבות פנייתי למשרדך בעניין, התקיימה פגישה. אולם, גם במהלך פגישה זו לא ניתנה לי כל תשובה הן באשר לעצם החלטתך לעניין ייצוגי בעתירות, והן לעניין התשובה שעתידה להינתן על ידך לבג"ץ".

למכתב המלא לחצו כאן

במכתב הוסיף לוין כי "בשיחת הטלפון שקיימנו למחרת הודעת לי את החלטתך לייצג אותי בעתירות שבנדון אך ציינת כי את חולקת על עמדתי באשר להיותה של סמכות כינוס הוועדה סמכות שברשות, וכי תביאי לידי ביטוי את עמדתך זו גם בתשובה לעתירה, לצד הבאת עמדתי".

הוא האשים: "מצאתי את עצמי נאלץ לבצע שורה של תיקונים בנוסח שהועבר על ידך, על מנת שלפחות עיקרי עמדתי ייכתבו באופן המינימאלי הדרוש".

"רק אתמול בשעות הערב, קיבלתי לידי סוף סוף את נוסח התשובה שאת מתעתדת להגיש לבית המשפט, כביכול בשמי", כתב לוין ותקף: "בפתח התשובה את מציינת כי 'השר הבהיר כי איננו מבקש ייצוג נפרד אלא להביא את עמדתו במסגרת תגובה זו, כפי שנעשה'. בכל הכבוד, לא היה ולא נברא".

בהמשך טען לוין כי "כל מי שקורא את התגובה מטעמך, יחשוב שמדובר בכלל בעתירה כנגדי, ולא בתשובה מטעמי. התגובה כולה עוסקת בהצגת עמדה קיצונית התומכת לחלוטין בעמדת העותרים, ללא כל בדל של ניסיון לתמוך את עמדתי ולו במרכיב אחד מתוך שלל הטיעונים הנוגעים לעניין. יתר על כן, לשיאם מגיעים הדברים כאשר את, כמי שמייצגת אותי, מבקשת שיוצא כנגדי צו בדיוק כפי שמבקשים העותרים".

לדבריו, "גם בסטנדרטים הלא מקובלים וחסרי התקדים בהם מתנהל הייעוץ המשפטי לממשלה בהובלתך, מדובר בשיא נוסף של יחס מזלזל, ורמיסת זכותי הבסיסית כבעל דין לקבל ייצוג הולם בבית המשפט, בעתירות המופנות כלפי. הותרתי באפילה, בסמוך מאוד למועד האחרון להגשת התגובה מטעמי, והותרתי בפועל ללא ייצוג וללא יכולת להבטיח שעמדתי תובא במלואה בפני בית המשפט, מהווים פגיעה קשה בזכויותי כבעל דין, כשר בממשלה, בזכויות הציבור בשמו אני פועל, ופגיעה קשה בהליך המשפטי עצמו".