
פחות משבוע לאחר ישיבת ראשי הרשויות הערביות עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ', שר הפנים משה ארבל, ראש השב"כ והמפכ"ל, מתברר כי גובש מנגנון פיקוח ובקרה שימנע זליגת כספים לארגוני הפשיעה.
על פי המסמכים שהגיעו לערוץ 7 והופצו הלילה לבכירי האוצר עולה כי המנגנון יפעל כך. תובא החלטת ממשלה להקמת צוות בין משרדי בהובלת משרד האוצר שיכלול את כלל גופי האכיפה והממשלה - משרדי ממשלה, משטרה, שב"כ, רשות המיסים וגופים נוספים.
הצוות יקבל נתונים כלכליים רגולטוריים ומידע מרשויות אכיפת החוק על כלל הרשויות ולאחר סקירה ומיפוי הרשויות - ידורגו הרשויות על פי מדדי מעקב ובקרה.
בהתאם לדירוג, יחולו על הרשויות מנגנוני בקרה ופיקוח - רשויות בעייתיות יחוייבו בכלים שונים - החל מחשב מבקר וחשבון בנק עם מורשה חתימה ממשרד הפנים וכלה במעקב תקציבי הדוק יותר. המודל יהיה נושם ומדורג.
כזכור, לפני כשבוע וחצי התקיימה ישיבת ועדת שרים במשרד ראש הממשלה שם הוברר הצורך הדחוף בהקמת מנגנוני בקרה ואכיפה לרשויות.
