משפחתו של הנווט השבוי רון ארד תובעת ממוסטפא דיראני סכום של מאה מיליון שקלים, זאת כפיצוי על הסבל שעבר על רון ועל משפחתו בתקופה בה החזיק ברון. מדובר בתקופה של שנתיים בהם העביר דיראני את ארד ממקום למקום, לא פעם, כשהוא כפות בתא המטען של מכוניתו.

את התביעה הגיש בשם המשפחה עורך הדין אליעד שרגא.

בעתירתה, ממשיכה המשפחה וקובעת כי נוכחותו של דיראני בכלא הישראלי מהווה קלף חשוב במיקוח על פרטי המידע ואף בעניין שחרורו של רון.

פרקליטה של משפחת ארד, עורך דין אליעד שרגא אמר ביום ד' לאחר הגשת התביעה בסך 100 מיליון ש"ח נגד העציר הלבנוני מוסטפה דיראני שהחזיק ברון ארד, כי כמו שרון ארד יכול לא להיכלל בעיסקת החלפת השבויים - כך גם דיראני.

עורך דין שרגא אמר כי משפחת ארד מעולם לא התנגדה לעיסקת חילופי שבויים, אלא שהיא מתנגדת לויתור על דיראני כקלף מיקוח לרון ארד. משפחת ארד מסרה, כי תפעל בכל כוחה למנוע את הכללתו של דיראני בעיסקת חילופי השבויים.

בקשר לתביעת הפיצויים נגד דיראני אמר עו"ד שרגא, כי הסבל הנפשי שנגרם למשפחת ארד הוא בלתי יתואר ולא יתכן מצב שבו דיראני, שהוא הקלף האחרון הרציני והאמיתי שנותר לצורך שיחרורו של רון - ישוחרר. לדברי עו"ד שרגא, קבעה ועדה בראשותה השופט בדימוס אליהו וינוגרד כי יש סבירות גבוהה שרון ארד נמצא בחיים. תארו לעצמכם, אמר שרגא, שרון נמק לו בתא בכלא באירן ומה שמחזיק אותו בחיים זו האמונה שישראל עושה הכל, כדי לשחררו והוא יתאכזב.

עו"ד שרגא הוסיף, כי מוסטפא דיראני שנחטף לישראל מלבנון ב-1994, לא קיבל מעמד של שבוי. הוא גם לא הועמד לדין על פשעיו נגד רון ארד, מאחר שלא רצו לתת לו מעמד בארץ. בשביל זה יצרו מעמד של לוחם בלתי חוקי והוא עצור מנהלית. "לצערי הוא לא הועמד לדין על פשעיו נגד רון", אמר.

(פ.ק.)