סיגר בקר חגיגי
סיגר בקר חגיגיצילום: המטבח של הירושלמי

מצרכים:

  • 300 גרם בשר טחון
  • בצל לבן גדול
  • כף בהרט
  • מלח ופלפל
  • כף סילאן
  • חבילת עלי סיגר (המתכון מספיק לכ-4-6 סיגרים)
  • כף קמח
  • שליש כוס מים

אופן ההכנה:

ניקח את הקמח והמים נערבב וניצור "דבק". נשמור אותו בצד.

נקצוץ את הבצל ונטגן על חום בינוני עם מכסה למשך 4-5 דקות. הטיגון עם המכסה שומר על הנוזלים של הבצל ו"מקרמל" אותו במקום לשרוף.

נוסיף את הבשר ונערבב ללא הפסקה עד לשינוי הצבע לאפור.

נוסיף את התבלינים והסילאן ונערבב שוב.

ניתן למילוי הבשר להתקרר מעט.

ניקח את עלי הסיגר ונפריד אותם כדי שיפשירו במהירות.

נמלא בכל עלה סיגר בערך כף גדושה של המילוי, נסגור משניי הצדדים ונגלגל. את הקצה נדביק בעזרת הדבק מהקמח והמים שלנו.

נסדר את כל הסיגרים המוכנים בתבנית, נרסס מעט שמן זית מלמעלה, ונכניס לתנור שחומם מראש על 220 מעלות ל-5 דקות.

נחצה את הסיגר באלכסון ונגיש עם קישוט ורוטב.

בתאבון וחג שמח!

המתכון באדיבות קייטרינג המטבח של הירושלמי