נשות התנ"ך מהוות השראה והן חלק בלתי נפרד מסיפורי ההיסטוריה האנושית, אך המידע עליהן לוט בערפל וקולן אשר לא תמיד נשמע - מוטמע בסיפורים היקרים ללבנו. כעת, בספר צילומים נהדר "נשים בתנ"ך בנופי הגולן" ניתן לחוש ולראות את עוצמתן של נשים אלה, תוך שהוא מדגיש את תפקידיהן כאימהותינו התנכיות.
ספר צילומים מרתק זה, מחייה את דמויות הנשים המקראיות, העוצמתיות, הנדחקות בין המוני דמויות הגברים הדומיננטיות בתנ"ך, אותן משחזרת לאור בהמון יצירתיות ותשוקה, במשך 6 שנים, 41 סצנות תנ"כיות, ומביאה את הנשים למרכז הבמה, מספרת את הסיפור של כל אחת מהן בצורה ויזואלית וייחודית כל כך.
הספר מייצג מעבר לאינטרפרטציה של דמויות מהתנ"ך בצילום ישיר, של נשים בעלות כוח מאגי – ומהווה חידוש מרענן ועדכני של לאור. יש בעבודתה מעין קירוב הציבור הדתי והחילוני כאחד, למראות ולסיפורים מסורתיים, שלא תמיד הם מכירים, ולא תמיד יש להם את ההזדמנת להיתקל בהם.
הפרויקט מצולם לרקע הרי הגולן המרהיבים, הדוגמניות מייצגות את המגוון הייחודי של נשים ישראליות ולא בהכרח את המראה הים תיכוני. לאור מציגה פרשנות אישית ונועזת לטקסטים המקראיים, התלבושות מיוצרות בעבודת יד על ידי דיקלה, הצבעים העזים, הקומפוזיציה, תנועות הגוף ורקע הרי הגולן יוצרים מעין שילוב בין הציור הקלאסי האירופי לאופי המקומי הישראלי בין ימינו.
לאור מספרת על תהליך היצירה "כל צילום הוא הפקה שלמה אשר קודמים לו חודשים של איסוף חומרים ולימוד, החל מהפשט דרך מדרשי חז"ל, ספרים חיצוניים, ספרות מודרנית ושירה.. תהליך המחקר והלימוד נמשכים עד הרגע שבו משהו מצית בדמיוני את הפריים הסופי...הפריים הסופי לעולם אינו מקרי, לכל פרט בצילום משמעות סימבולית המקשרת ברוב המקרים לאגדות חז"ל."
דיקלה לאור, צלמת וירטואוזית, מעדכנת ויוצרת בתצלומיה דימויים עכשוויים מודרניים רבי עוצמה של אותן נשים מובילות, שחלקן כלל אינו ידוע לקהל – ופניהן בפרשנותה האמנותית, נגלים בפניהם לראשונה. לאור מצלמת בדיוק מופתי ומותירה חוויות עמוקות בפני הצופים בעבודותיה.