המפגש של ח"כ סוכות עם אחד ממובילי המחאהללא קרדיט

חבר הכנסת צבי סוכות (הציונות הדתית) והיזם ד"ר אילן סמיש מבכירי קבוצת המחאה 'אחים לנשק' הגיעו הבוקר (שלישי) לבית החולים איכילוב לתרומה משותפת של טסיות דם עבור חולים הזקוקים לכך.

בשל המחסור הגדול בטסיות דם בחודש האחרון ועל מנת להעלות את המודעות לתרומה, הגיעו השניים יחד כדי לתרום את טסיות הדם כשהם יוצרים תוך כדי התרומה שיחה משותפת.

סמיש אמר לח"כ סוכות: "אנשים במחאה אמרו לי לא להיות איתך. אני מאמין שאנחנו עם אחד, שהנושא של תרומת טסיות שילכו לכל מי שצריך אותן, זה הצלת נפשות ובשביל זה אני שמח לתרום ולדבר יחד עם כל אחד ואני שמח שאנחנו פה ביחד ונסיים בחיבוק. לדבר זה חשוב. כל הוויכוח הפוליטי פחות חשוב מתרומת טסיות".

סוכות ובכיר אחים לנשק
צילום: ללא קרדיט

ח"כ סוכות: "התרגשתי להגיע הבוקר במסגרת הפרויקט של תרומה ושיח לתרומת טסיות דם עבור הזקוקים לכך. כל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם ומלואו. אנחנו עם אחד עם לב אחד, כמו בכל בית ומשפחה מחלוקות היו וכנראה גם יהיו, אבל בסוף כולנו משפחה אחת גדולה. אני קורא לכולם לבוא ולתרום טסיות, זהו הליך פשוט וקל שמציל חיי אדם".

ד"ר סמיש: "יש בינינו תהום מבחינת דעות בהקשר של ימין ושמאל נגד ובעד החקיקה המשפטית. ואחרי כל זה כולנו בעד מדינת ישראל ובעד אזרחי מדינת ישראל יהודית ודמוקרטית וכולנו בעד לתרום טסיות ולהציל חיים ללא הבדל דת מין וגזע".