דג פורל חגיגי
דג פורל חגיגיצילום: יח"צ

מצרכים:

  • 1 דג פורל - פתוח לספר
  • 1 סלק אדום קלוף וחתוך לרבעים
  • 1 שומר חתוך לרבעים
  • 2 גזרים חתוכים לחצי
  • 1 ראש שום חתוך לחצי
  • 1 קולורבי חתוך לרבעים
  • שמן זית
  • פלפל ומלח
  • 1 לימון שלם

אופן ההכנה:

תחילה, מייבשים את הדג שיהיה כמה שיותר יבש, מורחים את הדג בשמן זית, משני הצדדים.

מניחים את הדג בתבנית אפיה לתנור, ומפזרים מלח ופלפל משני צדדיו.

את כל הירקות מלבד הסלק האדום, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל, מערבבים יחד ומפזרים בתבנית האפייה מסביב לדג.

חוזרים על הפעולה גם עם הסלק, על מנת שלא יצבע את שאר הירקות.

אופים בגריל בחום חזק של 200 מעלות בתנור במשך 15 דקות.

חג שמח ושנה טובה!