מרק עוף עם קרפלך
מרק עוף עם קרפלךצילום: אייסטוק

מצרכים:

  • 3 גרונות של עוף
  • 2 בצלים
  • 2 גזרים
  • צרור סלרי
  • חבילת פטרוזיליה
  • שורש סלרי (לא חובה)
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 3 עלי דפנה

לקרפלך:

  • 2 כוסות קמח רגיל
  • כף שמן
  • 3/4 כוס מים חמים
  • כפית מלח

אופן ההכנה:

נשים בסיר את הירקות חתוכים גס עם הגרונות והתבלינים

נמלא במים ונביא לרתיחה

נבשל שעה וחצי על חום בינוני

נסנן את המרק לקבלת מרק צח

לקרפלך נוסיף לקערה את המצרכים ונלוש היטב

נכסה בניילון נצמד ונקרר לפחות לשעה

לאחר שעה מרדדים את הבצק בעובי דק ואחיד

קורצים עיגולים בעזרת כוס במידה רצויה

ממלאים בפירה תפו"א/בשר טחון

מרטיבים את שולי הבצק ומהדקים לצורה של חצי עיגול

לפני ההגשה מבשלים את הקרעפלך קלות במים רותחים ומגישים בתוך מרק העוף הצח שלנו

בתיאבון וחג שמח!