קינוח קפה ודבש בשכבות
קינוח קפה ודבש בשכבותצילום: הקמפוס הקולינרי

אפרת ליבפרוינד היא שף-קונדיטור בקמפוס הקולינרי. הקמפוס מנגיש את לימודי הקולינריה המקצועיים בעולם למגזר החרדי בכשרות מהודרת, במטבחים כשרים ומאובזרים ובהפרדה מלאה לגברים ונשים.

מצרכים:

לבסיס:

200 גרם חמאה או מרגרינה רכה

125 גרם אבקת סוכר (כוס)

60 גרם ביצה (ביצה אחת גדולה)

260 גרם קמח (2 כוסות פחות כף)

70 גרם שקדים טחונים או אבקת שקדים (4 כפות)

לקרם קפה ודבש:

500 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת צמחית (2 מיכלים)

תוכן של חצי מקל וניל או ¼ כפית מחית וניל או ½ כפית תמצית וניל איכותית

4 כפות גדושות דבש

2 כפיות גדושות קפה מגורען איכותי מומס ב2 כפות מים

אופן ההכנה:

הבצק:

בקערת המיקסר או במעבד מזון מערבבים את כל החומרים עד שמתגבש בצק אחיד ורך.

מניחים את הבצק על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים לעלה בעובי 4 מ"מ.

מעבירים למקפיא לשעה וחצי.

בעזרת קורצן עגול משונן קורצים מהבצק הקפוא עיגולים בקוטר 6 ס"מ.

מניחים את דסקיות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה או על משטח סיליקון ואופים 12 עד 15 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות, ומצננים.

הקרם:

מקציפים את השמנת עם כל שאר החומרים לקצף יציב ומכניסים לשקית זילוף עם צנתר עגול חלק או ללא צנתר

ההרכבה:

מניחים עוגיה אחת ומזלפים עליה עיגולים של קרם. מניחים מעליה עוגיה נוספת, מזלפים שוב ומסיימים בעוגיה נוספת. להגשה מיוחדת ניתן להוסיף לחלק שנותר מהבצק מעט קקאו מנופה כדי להפוך אותו לחום, לרדד אותו, להקפיא לשעה , לקרוץ עיגול בקוטר 5 ס"מ ולאפות .לאחר קירור להדביק מעל העוגיה העליונה.

הקינוח נשמר במקרר יומיים ובמקפיא שבועיים.

בתאבון ושנה טובה ומתוקה!