אריה שיף ועמיחי שיקלי
אריה שיף ועמיחי שיקליצילום: דוברות

פרשת אריה שיף בן ה–70 שירה בפורץ בערד הסתיימה היום (שני) סופית אחרי כשלוש שנים, זאת לאחר שהשופטת דחתה את תביעת מיליוני השקלים שהוגשה על ידי בני משפחת הפורץ שנהרג.

בנוסף השופטת קבעה כי אם יחליטו לנסות להגיש תביעה נוספת – יחוייבו בהוצאות.

שיף, שירה במוחמד אלאטרש לאחר שניסה לפרוץ לרכבו, נידון לתשעה חודשי עבודות שירות ופיצוי עונשי של 10,000 ש"ח למשפחת ההרוג. לפרקליטות עמדה האפשרות להגיש ערעור על גזר הדין לבית המשפט, אך בחרה שלא לערער.

בינואר 2022 הגישו אלמנתו ושמונת ילדיו של ההרוג, מוחמד אל- אטראש, תביעת נזיקין נגד שיף, ובה דרשו פיצוי בסך 4.3 מליון ש"ח על הנזק שנגרם להם בהריגתו. המשפחה לא התייצבה לדיון ואף איש מטעמם או עורך דינם, ועל כן בית המשפט המחוזי דחה את תביעתם.

פרשת אריה שיף התרחשה בלילה בסוף חודש נובמבר 2020, כאשר שלושה רעולי פנים מהפזורה הבדואית הגיעו במטרה לפרוץ ולגנוב רכבים בערד.

שיף התעורר, יצא עם נשקו האישי, קרא לגנבים לעצור וירה לעבר הרכב - אך פגע במוחמד אל- אטראש. שני חברי החוליה הנוספים נמלטו.

בן שיף, בנו של אריה, הביע בשיחה עם ערוץ 7 שביעות רצון מהחלטת בית המשפט. "ההחלטה היא הקלה גדולה עבורנו. חיכינו ליום בו יוכלו ההורים שלי לצאת לפנסיה אמיתית בלי דאגות. אני שמח שבית המשפט פעל בהיגיון והחליט לדחות את התביעה על הסף".

"לא היה לי חשש אמיתי שנפסיד בתביעה ולא חשבתי שזה הגיוני שבית המשפט ייתן ביטוח חיים לגנבים. התהליך עצמו היה עבור הורי עינוי דין לכל דבר וטוב שהגיע לסופו", הוסיף.