לפני כחצי שנה ארגון כושרות פרסם כי רסק עגבניות מתוצאות חברות רבות כולל חרקים בשכיחות גבוהה.
כעת, לאחר חצי שנה הארגון יוצא בהבהרה חדשה: "בזכות ההיענות הציבורית הרבה, חלק מהחברות עצרו את תהליך הייצור וחלקן ניסו לשפר את תהליך הייצור כדי להפיק רסק עגבניות נקי".
חברת 'זנ-לכל' השקיעה רבות כדי לשפר את מהלך הייצור במפעל בא.ת אלון תבור, והוסיפה מערך של שטיפות ומיונים. "בחודשים האחרונים ערכנו בדיקות חוזרות על הייצור החדש, ונמצא כי שיעור הנגיעות ירד בצורה דרמטית בכ-80%!".
לבסוף רבני כושרות פרסמו:" לאור זאת החלטנו להכניס את מוצרי העגבניות של מפעל זה למומלצים. מוצרי המפעל משווקים תחת מותגים רבים: פרי מבורך, יכין, פריכוז, פרי-זה, ומותגים פרטיים נוספים (תאריכי הייצור החדשים מעודכנים בדף המומלצים של כושרות).
נמשיך לעקוב אחר תהליכי הייצור בחברות השונות, ואנו מקווים שחברות נוספות יערכו גם הן שינויים לטובה בתהליך הייצור".
תומר בן צבי מנהל המחקר בארגון כושרות מסר: "מתברר שוב ושוב כי לציבור המזון הכשר יש כוח צרכני משמעותי.
אנו בכושרות פועלים כל העת לחיזוק הכשרות הציבורית בפתרונות יעילים לכשרות איכותית טכנולוגית ושקופה לצרכן".