
לקראת יום כיפור, משחררים גבי אהרון ואליהו חייט שיר תפילה וגעגוע מיוחד בביצוע אקוסטי, אותו ביצע במקור גבי, והלחין אלחנן אלחדד, העיבוד וההפקה המוזיקלית של דוידי נחשון. את הביצוע האקוסטי בחר גבי לשחרר כעת, לקראת יום כיפור, לביצוע הנוגע בחר גבי לארח את האמן והיוצר אליהו חייט שהשתלב בטבעיות ותרם את קולו המרגש והיחודי.
את הביצוע מלווה מוזיקלית דווידי נחשון המוכשר, שאף ביים וערך את הקליפ בכישרון רב.
באווירת הימים הנוראים, משחרר החזן יעקב שטארק ביצוע עוצמתי מלא בחן ורגש ליצירת החזנות הידועה והמורכבת "שמע קולינו" של משה קוסוביצקי.
"שמע קולינו" מצטרף לסדרת הקליפים שצולמה בבית הכנסת הגדול בת"א שמהם הוציא כבר החזן שטארק שורת ביצועים, ועוד היד נטויה. כרגיל גם הפעם מדובר בהפקה מושקעת של המנצח והמעבד מאיר בריסקמן, עם עיבוד קולי מושקע יחד עם מקהלת קור מיוזיק קולקטיב.
בעיצומם של ימים קדושים אלו מפתיע הקלידן והמוזיקאי שיעה פרידמן בסינגל ראשון "אין קצבה" יצירה מדהימה המושרת בחצר הקדש 'דאראג' בימים הנוראים. יצירה זו היא אחת מתוך לחניו המיוחדים של מלחין החצר משב"ק הרה"ח ר' יהושע צבי פרייזלר הי"ו
זה לראשונה שלחן מלחני החצר רואה אור במעטפת איכותית של עיבוד נפלא ושירה מרגשת. כשעל העיבוד השירה והקולות מופקד שיעה בעצמו.
לרגל השנה החדשה הזמר והמלחין החסידי שמואל הוניג משיק את אלבום הבכורה שלו "הנה זה בא". באלבום החסידי והמיוחד יש אחד עשר שירים חסידיים מקוריים, בעיבוד מוזיקלי מושקע של מאסטרו יהודה גלילי, מתוכם שישה שירים חדשים.
על הפקת השירה, המקהלות והעיבוד הקולי אחראי דייויד טויב המוכשר, שליווה את כל הפרוייקט ביד רמה ובכישרון רב. "אני מתרגש מאוד מהשקת אלבום הבכורה שלי ושמח להעניק לכם אותו במתנה לכבוד השנה החדשה.אני בטוח שתיהנו מהמוזיקה המשובחת שבאלבום ומאחל לכולם - שנה טובה ומבורכת, שנת שירה וזמרה".
המטפל הרגשי מרדכי רוט והזמר והיוצר דייויד טויב מוציאים יחד שיר פסיכולוגי - "ילד טוב".
"בילדותי לא קיבלתי מילות אהבה מהוריי, היום כאבא אני משתוקק להעניק לילדיי, הלב מלא במילים כמו ‘אני אוהב אותך׳ וכדומה, אבל הפה מסרב לאומרם, משהו פנימי חוסם אותי", כך מספר א. בעת טיפול אצל מרדכי רוט, מה שהביא אותו לכתוב את השיר שלפניכם, ולאחר מכן הוא פנה אל דייויד טויב להשלמת מלאכת הכתיבה וההלחנה במטרה להוציא יחדיו את השיר בדואט.
"זה שיר פסיכולוגי, שמצד אחד מציג את הסיפור של התסכול על הילדות, ומצד שני גם מספר על הטיפול והתיקון שהפך את אותו האדם מילד מתוסכל להורה טוב שמיטיב עם ילדיו", מסביר רוט, וטויב מוסיף "רבים מאיתנו בוודאי יתחברו לשיר, לכל אחד היו בילדות ציפיות מהוריו שלא מומשו, ואל לנו לתת לאותם חסכים ותסכולים לחסום אותנו מלהיטיב עם ילדינו".
"יענקי אויש" משחרר מחרוזת נוסטלגית נוספת באווירת הימים הנוראים, מלהיטיו של גדול המלחינים ר' פינקי וובר בה הוא מארח את טובי השמות במגזר, מקהלת היוקרה נשמה, מקהלת הילדים זינגערליך עם המעטפת המוזיקלית של האמן והקלידן מנדי ברנדויין ותזמורתו.
יענקי אויש, מופיע מזה כמה שנים בבמות ובאירועים הגדולים בעולם, מוגדר בקהל כאמן הרגש, וידוע בקולו הנוגע והסוחף, מארח כעת את טובי השמות למחרוזת נוסטלגית ומרתקת משירי ומניגוני הימים הנוראים, שמוליכה אותנו לאורך השנים עם כל הלהיטים הגדולים מבית היוצר של פינקי וובר.
על העיבוד וההפקה המוזיקלית הופקד מנדי ברנדויין שהפתיע עם עיבוד מושקע ועוטף כשלצידו הצמד החם בתעשיית המוזיקה אלי קליין ואיצי ברי שאף שילבו ובחרו את לחניו של פינקי, על הקולות הופקדו מקהלת היוקרה מקהלת נשמה, אליהם חברו מקהלת הילדים זינגערליך.
הזמר והיוצר יוסי ברג (29) החליט לצאת לדרך מוזיקלית חדשה, לסנונית הראשונה נבחר שיר שמתאים מאוד לימים אלו - 'בזאת אני בוטח', עם הלחן שלו וההפקה המוזיקלית של עדי נתנאלי.
בארסנל השירים של ברג, מחכים שירים שיצר כבר בגיל 10 ("התיישבתי לא פעם על ספסל ברחוב בשביל לכתוב"), המוזיקה זורמת בעורקיו והוא כאן בשביל להגשים את חלומו.
"שנים רציתי להשקיע במוזיקה ולא התאפשר לי, עד שהחלטתי שאת החלום שלי לרגש את כל עם ישראל אני חייב להגשים", אומר ברג, "יש לי הרבה שירים מגוונים, ואני כאן לתת את כל כולי. מקווה שתאהבו ותתרגשו".
הזמר והיוצר דוד כהן בסינגל חמישי אותו כתב והלחין בעצמו - "רק בשבילך", המדבר על האור הפנימי שיש בכל אחד והכוח שניתן לנו מלמעלה להצליח ולהתקדם כי הקב"ה תמיד שומר. גם אם נראה שהחבר מצליח יותר, תאמין בעצמך שאתה יכול יותר ובעזרת התמדה ונחישות אפשר לכבוש פסגות.
ואחרון חביב, פחות מחודש מחשיפת הסינגל הראשון של פרחי זמרה "ברכי נפשי", יוצא לאוויר העולם הסינגל השני בסדרה "אחת שאלתי".
אלי גרטלר שגדל על מקהלות הפרחי יחד עם המלחין והמעבד שלום מושקוביץ והמנצח ארי ורדיגר, ליהקו קבוצת ילדים אמריקאים, איתם הם מקליטים את סדרת הסינגלים האותנטית והמיוחדת, בה משתתפים גם גדולי הנגנים במוסיקה החסידית, שמתחברים לביצוע בצורה מדהימה.
