מצרכים:
- 15 תמרים גדולים ושמנמנים
- שליש כוס סוכר חום
- 1 ביצה
- 125 גרם חמאה (אפשר להחליף בשמן בשביל גרסה פרווה)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כוס קמח כוסמין (או רגיל)
- 1 כוס קוואקר, שיבולת שועל להכנה מהירה
- 1 כפית קינמון
- ¼ כפית מלח
- קורט מלח
אופן ההכנה:
חותכים את התמרים לחתיכות קטנות
מבשלים בסיר על אש נמוכה את התמרים עם הסוכר והחמאה
נערבב תוך כדי עד לקבלת תערובת אחידה
מורידים מהאש מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים
בקערה גדולה נערבב את הקוואקר עם הביצה הקמח הקינמון והמלח
נוסיף את תערובת התמרים ממקודם ונערבב לאיחוד
בידיים רטובות ניצור עיגולים קטנים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה
נמעך קלות את הכדורים לקבלת צורה של עוגיה
נאפה בתנור שחומם מראש על 160 מעלות ל12 דקות
בתאבון
וצום קל!