
בכיר בקואליציה מזהיר לקראת הדיון מחר (חמישי) בבג"ץ בעתירות נגד התיקון לחוק הנבצרות, כי אם בית המשפט יתערב בעניין מועד החלת התיקון לחוק - הממשלה תשקול לחוקק אותו מחדש בנוסח אחר, כך דווח בכאן חדשות.
על פי הדיווח, אם בג"ץ ידחה את כניסתו לתוקף, כדי שהוא לא יחול על ראש הממשלה בנימין נתניהו, צפויה הודעה חריפה מטעם הקואליציה.
הרכב מורחב של 11 שופטים יכריע אם התיקון לחוק יחול גם על נתניהו או שייכנס לתוקף רק בכנסת הבאה, כפי שהמליצה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה.
התיקון לחוק קובע שראש ממשלה לא יוכל למלא את תפקידו רק מטעמים בריאותיים - פיזיים או נפשיים. ראש הממשלה צפוי לטעון כי לשופטים אין כלל סמכות לקיים את הדיון משום שזו התערבות ברצון הבוחר.
עמדת היועצת המשפטית לממשלה היא שיש לדחות את כניסתו לתוקף של החוק לכל הפחות עד לכנסת הבאה, מפני שמדובר בחקיקה פרסונלית שנועדה לאפשר לנתניהו לעקוף את הסדר ניגוד העניינים שלו.
היועצת המשפטית לכנסת, שגית אפיק, מתנגדת לעמדת היועמ"שית לממשלה, בטענה כי אין להתערב בחוקי היסוד - וכי לחוק הנצברות אין השפעה על ניגוד העניינים של ראש הממשלה.