הפגנה מול ביתו של יריב לוין
הפגנה מול ביתו של יריב לויןצילום: Jonathan Shaul/Flash90

מפלגת הליכוד פנתה בבקשה רשמית למפקד מחוז מרכז לבטל החלטה של מפקדת תחנת משטרת כפר סבא המאשרת להפגין בצמוד לבתי חברי ליכוד בהם מתקיימת פעילות פוליטית.

בליכוד הבהירו כי מדובר בהחלטה שערורייתית ובלתי חוקית של מפקדת תחנת משטרת כפר סבא סנ"צ שרון מנור, שאישרה למפגינים לקיים הפגנות בצמוד לבתיהם של חברי ליכוד, שבהם מתקיימת פעילות פוליטית, בהשתתפות חברי כנסת ושרים מהליכוד.

המכתב למפקד מחוז מרכז

"אישור זה נוגד את הדין שנגזר ממתווה האיזון שאושר בבית המשפט העליון ובניגוד להנחיות הנהוגות בשאר הארץ, אשר מגבילות את המפגינים במרחק מינימלי של 200 מטר", כתבו בליכוד.

במפלגה אמרו כי "הסרת הגבלת המרחק המינימלי ממקום שבו מתקיים אירוע פוליטי בהשתתפות נבחרי ציבור, יוצרת סכנה ממשית לפגיעה בשלומם של המשתתפים באירוע, לאלימות והפרת הסדר הציבורי".