התלווינו לסיור במרכז העיר בית שמש יחד עם שמואל גרינברג המועמד לראשות העיר ומספר על המציאות הלא פשוטה בעיר, מציאות שהובילה אותו להחלטת ההתמודדות במגמה לחולל שינוי בעיר.

גרינברג מציין את מיקומה של בית שמש בין ירושלים לתל אביב ואת האוכלוסיה המגוונת שבעיר, אוכלוסיה שיוצרת פסיפס של כל מגזר ומגזר בחברה הישראלית, וכעת, הוא אומר, תפקידו כראש עירייה יהיה לאפשר לכל מגזר לחוש שטוב לו לחיות בעיר ושלילדיו עתיד בעיר.

בעבר כיהן גרינברג במשך עשור כסגן ראש העירייה ובדבריו הוא מדגיש כי בתפקידיו השונים הקפיד לפעול שלא למען סקטור אחד אלא לכלל המגזרים, והדברים באים לידי ביטוי במגוון פעולות כמו הבאת משרדי ממשלה ונותני שירותים לעיר. זאת לא למען מגזר אחד אלא עבור כלל התושבים.

לציבור מציע גרינברג לא לבחון את המגזר שממנו מגיע המועמד לראשות העירייה, אלא לבחון מה הוא יודע ויכול לעשות למען המצביעים וכיצד באפשרותו ובכוונתו לשרת אותם. "מי שישרת אתכם הכי טוב והכי נכון הוא האיש שצריך לבחור בו. אל תבחרו בי כי אני חרדי או לא חרדי".

לדבריו "העיר סבלה בחמש השנים האחרונות מניהול גרוע ביותר. עשרים בכירים בעירייה פרשו והתפטרו מעבודתם", הוא אומר וקובע כי מדובר במציאות לא נורמאלית שכן כדי לתפקד כראוי על מנכ"ל לחיות את העיר והעירייה לפחות שנה ובקב התפטרויות שכזה לא ניתן לנהל לא עיר ולא עירייה. "את כל הדברים האלה אני הולך לשנות עם אנשי מקצוע טובים שאני הולך להביא".

"אני גם יודע שאני לא יודע הכול ולצורך כך אקח לצידי אנשי מקצוע ואנשי ניהול טובים, ולא אכפת לי אם הם חרדים או לא. מי שתותח יצטרף אליי לצוות להצעיד את העיר בשבל תושבי בית שמש העיר שאהובה על כולנו. זו עיר שתהיה בחמישייה הראשונה של ישראל. העיר הזו תגיע ל-300 אלף ול-500 אלף תושבים".

באשר לתופעות ההקצנה בעיר אומר גרינברג כי המרחב הציבורי חייב להישמר באופן מנוהל ומסודר "ואם יש גורמים שמקצינים בהתנהגות שלהם ובשכונה כזו או אחרת אי אפשר להסתובב כי יש פחד, יש משטרת ישראל שהמסר שהיא תקבל ממני כראש עיר הוא שאין פשרות באכיפת שמירת החוק והסדר הציבורי. התפקיד הוא של המשטרה אבל זה תלוי במסר שהיא מקבלת מהעירייה ואם ראש עיר אומר למשטרה לשמור על הסדר ללא פשרות, יהיה פה עתיד טוב יותר וכך אפעל אחרי שאבחר".

לדברי גרינברג הוא מקבל פניות רבות מתושבים המלינים על כך שבעיר אין די תרבות ומשאבים המופנים לתרבות דלים. "נכון שנחנך כאן היכל תרבות בקדנציה האחרונה, אם כי הוא נבנה בקדנציה הקודמת על ידי ראש העיר משה אבוטבול ושלום אדרי מהליכוד שעמלו לבנות אותו, אבל תרבות במובן הרחב של המילה אין כאן מספיק. אין השקעה", הוא אומר ומספר על פניות מתנועות נוער שמבקשים תקציבים לפעילות הנוער ולא היה מהיכן לתת. כעת, הוא אומר יש לדאוג לכך שהצעירים בעיר יחושו טוב ויראו בעיר את המשך חייהם. בשל כך יש לטפח מגורים, תרבות ותעסוקה מבלי להצטרך לנסיעות לתל אביב, ירושלים או ערים אחרות. "כל זה הולך להשתנות בעזרת ה'".