
לפחות 13 בני אדם נהרגו בשריפה שפרצה לפנות בוקר (ראשון) במועדון בעיר מורסיה, בספרד, כאשר קיים חשש רב לחייהם של 15 בני אדם שעדיין נעדרים.
על פי הרשויות במורסיה האש פרצה בסביבות השעה שש בבוקר במועדון "התיאטרון", מבנה בן שתי קומות, בשעה שנערכה במקום מסיבת יום הולדת והוא היה מלא במבלים.
ראש עיריית מורסיה, חוסה בלסטה, סיפר כי מדובר בשריפה "חמורה ביותר" שהביאה למותם של 13 בני אדם. "כבאים שנשלחו למקום בשעה שבע בבוקר הצליחו לכבות את השריפה בתוך שעה. יש עדיין גופות שצריך לשלוף מההריסות. מדובר במשימה מסובכת בהתחשב בסכנת ההתמוטטות של הבניין", אמר בלסטה.
ראש העיר גם הכריז על שלושה ימי אבל בעיר לאור האסון. מתמונות שפורסמו בתקשורת הספרדית נראה המועדון אפוף בלהבות ועשן סמיך מיתמר מהחלונות. לפחות ארבעה בני אדם שהיו בבניין נפגעו משאיפת עשן.
דובר משטרת ספרד, דייגו סראל, אמר כי "לפי מידע ראשוני, השריפה פרצה בקומה הראשונה. מומחים לזיהוי פלילי ומשפטים נפרסו למועדון הלילה כדי לחקור את הסיבה לשריפה הקטלנית".
ראש ממשלת ספרד, פדרו סאנצ'ס, הביע "סולידריות עם הקורבנות וקרובי המשפחה של השריפה הטרגית במועדון לילה במורסיה" ואמר כי ממשלת ספרד תסייע לחקור את הסיבות לאסון.