כנפיים עם "גלייז"
כנפיים עם "גלייז"צילום: אייסטוק

"גלייז" (באנגלית) פירושו זיגוג, כלומר לצפות את המאכל בשכבה נוספת לאחר הצלייה. ישנן המון אפשרויות "לזגג" אך האופציה הידועה ביותר היא בצליית כנפיים על האש.

איך עושים את זה ולמה?

קודם כל המטרה בגלייז היא להוסיף שכבת רוטב שלא נשרף במנגל, ולקבל טעם יותר עסיסי וטרי על הכנפיים.

בשונה משיטה הרגילה שבה צולים את הכנפיים יחד עם הרוטב.

אופן ההכנה:

צולים את הכנפיים ללא תיבול או רוטב ישירות על רשת המנגל, לאחר מספר דקות שהכנפיים מוכנות, נוציא לקערה גדולה, נשפוך עליה את ה"גלייז" שלנו ונערבב היטב, אם רוצים שהגלייז יקבל גם חריכה מחזירים את הכנפיים לאחר מכן לדקה נוספת.

אופציות לגלייז:

אופציה א'

  • כף צ'ילי מתוק עם פפריקה מתוקה וכפית סויה

אופציה ב'

  • כף ברביקיו עם מעט דבש ומלח גס

אופציה ג'

  • כף קטשופ עם כפית צ'ילי חריף גרוס וכפית חומץ