עוגת שוקולד קלאסית
עוגת שוקולד קלאסיתצילום: אייסטוק

מצרכים:

  • 4 ביצים
  • כוס וחצי סוכר
  • 2 + 1/2 כוסות קמח תופח
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 3 כפות קקאו
  • חבילת שוקולד מריר (100 ג')
  • סוכריות צבעוניות - לקישוט

אופן ההכנה:

בקערה א' נקציף את הביצים עם הסוכר

נוסיף את המים והשמן ונקציף יחד פעם נוספת

בקערה ב' נערבב את הקמח עם הסודה לשתייה והקקאו

נאחד בין הקערות לתערובת אחידה

ניצוק לתבנית עגולה בקוטר 26 או ל-2 תבניות 'אינגלישקייק'

נאפה בתנור על 170 מעלות ל-35 דקות

נמיס את השוקולד המריר עם כף שמן ונזלף מעל העוגה כשהיא מוכנה

נעטר בסוכריות צבעוניות

בתאבון! שבת שלום וחג שמח!