עשרות יפנים, לצד ישראלים מכל המגזרים, חגגו בשירה, בריקודים ובלימוד, את שמחת בית השואבה בסוכתם של הרב אלחנן ושרה ניר בירושלים.
המשתתפים מיפן היו חברי תנועת המקויה שנוסדה ב-1948 על ידי פרופ' אברהם איקוּרוֹ טשימה שהאמין כי על היפנים לדבוק ברוח התנ"ך ולקשור את גורלם בזה של עם התנ"ך השב לארצו אחרי אלפיים שנות גלות. חסידיו ראו בו מורה דגול והוא סחף עמו אלפים מתוך מטרה לחבר את העם היפני לעם ישראל.
לאחר מלחמת ששת הימים ביקר טשימה בכותל המערבי, נפגש עם הנשיא שז"ר, עם מרטין בובר והוגו ברגמן, ועם הרב גדליה קניג מראשי חסידות ברסלב.
תלמידיו נפגשו גם עם הרב צבי יהודה קוק והחלו להגיע בזמנו להקפות השניות עם תלמידי "מרכז הרב".
לאחר ביקורו בארץ החל טשימה את מסורת העליות לרגל של חברי תנועתו. הוא דיבר ללא הרף על כך שהגאולה העולמית סובבת סביב ירושלים ובניינה בידי העם העברי. הוא ערך בטוקיו הפגנת ענק בעד ישראל ב-1973, ונפטר לפני חמישים שנים בדיוק.
עד היום ממשיכים תלמידיו הרבים ללמוד לדבר בעברית, שפת התנ"ך, ולשמור על הקשר העמוק עם מדינת ישראל ועם אנשי רוח ישראלים, רבנים, אקדמאים ופוליטיקאים. סטודנטים חברי מקויה נשלחים ארצה ללמוד תנ"ך, להשתלם באוניברסיטאות בישראל, להכיר את הארץ ולהתנדב כאן בתקופות משבר.
הקשר של הרב אלחנן ניר ורעייתו שרה עם תנועת המקויה הוא קשר תלת-דורי שהחל בין טשימה לבין סבתה וסבה של שרה - פנינה והרב פרופ' פינחס פלאי, עת נפגשו בסמינר התיאולוגי בניו-יורק אצל מורם המשותף, פרופ' א"י השל.
הקשר התחיל לפני עשרות שנים, כאשר בני הזוג פלאי לימדו את חברי המקויה תנ"ך ויהדות, המשיך עם הוריה של שרה, הרב בני והסופרת אמונה אלון, ובשנים האחרונות עבר אל הרב אלחנן ואל שרה.
"דווקא בימים של מחלוקת פנימית, בכוחם של האורחים המגיעים ממרחק, ליצור בינינו קרבת הלבבות, וזאת דווקא בחג הסוכות, החג בו באים כל האומות לירושלים ומגשימים את חזון הנביאים למול עינינו. כי לפעמים רק כשבגויים אומרים 'הגדיל ה' לעשות עם אלה', אנחנו שמים לב שאכן, זכינו לכך ש'הגדיל ה' לעשות עמנו'", סיכם הרב ניר.