
כבר מהבוקר הבנו שמשהו לא טוב קרה.
לאורך היום כשעוד ועוד חברים ובני משפחה גוייסו - התחלנו להבין את חומרת המצב.
אבל רק אחרי שנפרדנו מהחג קיבלנו את הבשורות הקשות.
מדינת ישראל נמצאת במלחמה. יש הרוגים, פצועים וחטופים וכוחות הביטחון לוחמים בגבורה בכמה חזיתות כנגד האויב.
"זה לעומת זה עשה אלוקים", אמר לנו קהלת. בעוד אנחנו עסוקים בלהתאסף יחד ולשמוח עם תורה של חסד ורחמים, תורה שהביאה אור גדול לעולם, יש כוחות רשע שרוחשים מזימות ומחפשים דרכים להזיק ולפגוע.
זה לא חדש לנו. מאז ששבנו לציון אחרי הגלות הארוכה אנחנו במאבק מר על זכותנו לחיות פה. באנו בידיים מושטות לשלום וקיבלנו בתמורה חרב מלחמה. זכינו להקים בחסדי ה' פיסת גן עדן בתוך מזרח תיכון אלים ומדמם, אבל כשעסוקים בדבר כה גדול כמו גאולת ישראל, צפוי שגם הדרך תהיה מלאת חתחתים. כוחות הרוע מנסים להציק ולפגוע בנו ולפעמים הם גם מצליחים.
ודווקא ברגע הזה חשוב לומר: השאלה הגדולה שמטרידה את האנשים: מה יהיה הסוף? היא דווקא השאלה הקלה.
אין לנו ספק מה יהיה הסוף. "כי לא יטוש ה' עמו ונחלתו לא יעזוב".
ריבון העולמים דיבר טוב על ישראל ודבר אחד מדבריו אחור לא ישוב ריקם. ענני הרשע יתפוגגו, הקמים לכלותנו יובסו וישראל ישכון לבטח.
מה שכן, אנחנו יודעים שזה עשוי לקחת זמן ובדרך לשם עלינו להצטייד בסבלנות של ברזל ובאורך רוח. אנו מלאי אמונה בכוחו של עם ישראל לנצח גם את המערכה הנוכחית ולהכות את אויביו, אבל אנו יודעים שהדבר עשוי להיות ארוך ומורכב ושיהיו בדרך גם נפגעים והרוגים.
אנו בטוחים בחוסן של עם ישראל וסומכים על גבורתם ועוז ליבם של חיילי צה"ל.
ובינתיים, כל מי שלא גוייס צריך לעשות את המירב כדי לתת את התרומה שלו למאמץ המלחמתי.
מה זה אומר?
1. למעט בצפיה בחדשות. אין טעם להיות מחוברים בווריד לערוצי התקשורת. זה לא עוזר לאף אחד ועלול לגרום ללחץ וחרדה.
2. כל שכן ביחס לילדים שלנו. אין לאפשר להם צפיה ישירה בערוצי החדשות. הם עלולים להחשף למראות קשים ולדיווחים מטלטלים שאין להם את היכולת להכיל. אי אפשר להסתיר מהם את מה שקורה אבל חשוב שאנחנו נהיה אלו שמתווכים להם את מה שקורה ובוחרים מה ואיך לספר להם.
3. שימו לב גם למתבגרים שלכם, שלא ייחשפו לתמונות קשות ולא יהיו שקועים רק בצריכת חדשות.
4. יש להיזהר משמועות לא מבוססות שרצות ברשתות החברתיות ולא להעביר אותן הלאה.
5. תפקידנו כהורים בעת הזאת היא להיות עבור הילדים עוגן של ביטחון ולשדר חוסן. לדבר איתם בפתיחות על החששות והפחדים ולעזור להם לראות את התמונה הרחבה יותר: מדינת ישראל חזקה, יש לה צבא עוצמתי עשרות מונים מזה של האויב, וכמו שידענו תמיד להתאחד ולשים בצד את המחלוקות ולגבור ולנצח את האויב – כך יקרה גם הפעם. בשנה האחרונה שמענו יותר מידי קולות של פילוג ושל וויכוחים פנימיים, אבל אנחנו מאמינים בכוחו של עם ישראל לדעת להתעלות מעל זה ולהיזכר שכולנו אחים. אנחנו עם אחד עם נשמה אחת ואין לנו ארץ אחרת.
6. לצד זה מותר וצריך לכאוב על ההרוגיםוהפצועים ולסייע לבני משפחותיהם.
7. יש בתוכנו גם משפחות רבות שיש להם עכשיו הורה או בן שמשרת בצבא או שגוייס היום. ראוי להתעניין בשלומם ולהציע עזרה.
8. להרבות בתפילה. "הקול קול יעקב". גם תפילה היא כלי נשק וחז"ל מלמדים אותנו שכוחו של עם ישראל בפיו. אפשר לאסוף את הילדים ולקרוא יחד תהילים ולהתפלל לשלומם של הפצועים ולהצלחתם של חיילי צה"ל.
9. לעסוק בטוב ולדבר דיבורים מחזקים וחיוביים. אין טעם לעסוק בספקולציות או בפרשנויות. בעת כזו צריך להתאזר בגבורה ובחוסן ולהאמין שההתחזקות שלנו בעורף מחזקת גם את כוחם של הלוחמים בחזית.
חזק ונתחזק בעד עמנו ועד ערי אלוקינו!
_____________________________________________
מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבוֹתֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב, הוּא יְבָרֵךְ אֶת חַיָּלֵי צְבָא הַהֲגַנָּה לְיִשְׂרָאֵל וְאַנְשֵׁי כֹּחוֹת הַבִּטָּחוֹן הָעוֹמְדִים עַל מִשְׁמַר אַרְצֵנוּ וְעָרֵי אֱלֹהֵינוּ מִגְּבוּל הַלְּבָנוֹן וְעַד מִדְבַּר מִצְרַיִם, וּמִן הַיָּם הַגָּדוֹל עַד לְבוֹא הָעֲרָבָה וּבְכָל מָקוֹם שֶׁהֵם בַּיַּבָּשָׁה בָּאֲוִיר וּבַיָּם. יִתֵּן יְיָ אֶת אוֹיְבֵינוּ הַקָּמִים עָלֵינוּ נִגָּפִים לִפְנֵיהֶם!
הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא יִשְׁמֹר וְיַצִּיל אֶת חַיָלֵינוּ מִכׇּל צָרָה וְצוּקָה, וּמִכׇּל נֶגַע וּמַחֲלָה, וְיִשְׁלַח בְּרָכָה וְהַצְלָחָה בְּכָל מַעֲשֵׂה יְדֵיהֶם. יַדְבֵּר שׂוֹנְאֵינוּ תַּחְתֵּיהֶם, וִיעַטְּרֵם בְּכֶתֶר יְשׁוּעָה וּבַעֲטֶרֶת נִצָּחוֹן. וִיקֻיַּם בָּהֶם הַכָּתוּב "כִּי יְיָ אֱלֹהֵיכֶם הַהֹלֵךְ עִמָּכֶם, לְהִלָּחֵם לָכֶם עִם אֹיְבֵיכֶם לְהוֹשִׁיעַ אֶתְכֶם". וְנֹאמַר: "אָמֵן".