גרטשן ויטמר
גרטשן ויטמרצילום: דוברות

גרטשן ויטמר, מושלת מישיגן, ספגה ביקורת חריפה מצד עיתונאים וחבריה למפלגה לאחר שפרסמה בחשבון ה-X שלה פוסט בו התייחסה למלחמה בישראל, אך נמנעה מלנקוב בשמה של ישראל לאורך כל הפוסט.

בציוץ כתבה ויטמר "הייתי בקשר עם קהילות שהושפעו ממה שקורה באזור. זה מתועב. הלב שלי עם כל אלו שהושפעו ממה שקורה באזור. אנחנו צריכים שלום באזור הזה".

ריצ'רד גרנל, לשעבר מנהל המודיעין הלאומי תחת הנשיא לשעבר טראמפ, כינה את הפוסט "פתטי". גרנל כתב "זו אמירה פתטית. למה את לא יכולה להגיד שאת תומכת בישראל? זה השמאל באמריקה. תתחילו להיות מעט יותר חכמים".

אריה לייטסטון, לשעבר יועצו הבכיר של שגריר ארה"ב בישראל דיוויד פרידמן, היה תקיף עוד יותר. "המושלת ויטמר היקרה, אירחתי אותך לחג ההודיה בישראל רק לפני כמה שנים. אני נבוך בשבילך וממך, ומאוכזב שפתחתי בפניך את ביתי ומשפחתי", כתב לייטסטון.

העורך הראשי של אתר NewsBusters, קוטיס הוק, השתמש גם הוא במילים קשות נגד מושלת מישיגן. "תגידי את שמותיהם. ישראלים נרצחו על ידי טרוריסטים פלסטינים. אני יודע שזה קשה לליברלים עשירים ולבנים כמוך", כתב הוק.

בעקבות הביקורת החריפה נגדה פרסמה ויטמר פוסט נוסף בחשבון ה-X שלה וה כבר התייחסה באופן ברור לישראל ונקבה בשם המדינה. "התמונות שממשיכות לצאת מישראל ביום השנה למלחמת יום הכיפורים הן הרסניות. אובדן החיים בישראל, ילדים ומשפחות, הוא בהחלט קורע לב ומחריד. אין הצדקה לאלימות נגד ישראל. התמיכה שלי איתנה".