
הרב יצחק גינזבורג, נשיא ישיבת עוד יוסף חי ביצהר, התייחס למתקפת הטרור של חמאס כנגד ישראל.
"וְעֵת צָרָה הִיא לְיַעֲקֹב וּמִמֶּנָּה יִוָּשֵׁעַ. כולנו תפלה לה' שישמור ויציל את בני ישראל אהוביו מכל צרה וצוקה, האזרחים והחיילים בכל מקום שהם. הקב"ה יפדה את השבויים וישמרם מכל רע, ישלח רפואה שלמה לפצועים, ונחמה למשפחות ההרוגים הקדושים הי"ד", פתח הרב את מכתבו.
הרב גינזבורג התייחס לנושא הנקמה מצד המדינה: "הבא להרגך השכם להורגו. על ראשי המדינה ומערכת הביטחון להשיב את הביטחון ולנקום את דם ההרוגים הי"ד. יש להגדיר מטרה ברורה – להרוג את כל חברי ארגוני הטרור "עַד כַּלּוֹתָם", בראש ובראשונה לחסל את מנהיגי המחבלים (ולקיים בהם "הוּא יְשׁוּפְךָ רֹאשׁ"). כל מי שעומד בדרכנו לביצוע המשימה הזו, דמו בראשו".
לדבריו, אסור לעכב את התגובה הצבאית. "אסור לעכב את התגובה הצבאית הנדרשת! כל המתמהמה בהצלת נפשות הרי הוא שופך דמים (שו"ע או"ח שכח, ב). ראש הממשלה וכל האוחזים בהגה השלטון צריכים לגלות מנהיגות ולפעול ללא מורא וללא עיכוב להכניע ולמגר את האויב.
"אין לך מצוה גדולה כפדיון שבויים" (הלכות מתנות עניים ח, י). אולם אין להיכנע לסחטנות של האויב ולוותר על פעולות הנדרשות לביטחון ישראל מחשש לשלומם של בני הערובה – טובת הכלל קודמת!
יש להצביע על התפיסה השגויה והכשל המודיעיני (בדומה למחדל מלחמת יום הכיפורים לפני יובל שנים), ללמוד את הלקח ולתקן את המעוות – בשינוי תודעה ותפיסה ביטחונית תקיפה. עלינו לזכור "כִּי הוּא הַנֹּתֵן לְךָ כֹּחַ לַעֲשׂוֹת חָיִל" ומתוך כך לנצל במלואו את הכוח שה' נותן לנו, על פי המוסר של תורתנו הקדושה (אך לא לשגות חלילה באשליות של "כֹּחִי וְעֹצֶם יָדִי עָשָׂה לִי אֶת הַחַיִל הַזֶּה").
על כל אחד ואחת להתחזק בימים אלו בתורה ובתפילה ובמעשים טובים, לזכות עם ישראל. במיוחד יש להתחזק בשמירה על קדושה וצניעות כִּי ה' אֱלֹהֶיךָ מִתְהַלֵּךְ בְּקֶרֶב מַחֲנֶךָ לְהַצִּילְךָ וְלָתֵת אֹיְבֶיךָ לְפָנֶיךָ וְהָיָה מַחֲנֶיךָ קָדוֹשׁ", סיכם הרב.

