הרב יאיר גזבר, ראש ישיבת ירושלים לצעירים (ישל"צ), התייחס בשיחת חיזוק שנשא בפני מאות משתתפים, ביוזמת ארגון בשביל הנשמה ובשיתוף אתר ישיבה, למתקפת הטרור של חמאס.
"בתקופה האחרונה אנחנו חווים הרבה בירורים, הכוח שלנו באחדותנו, כשעם ישראל מאוחד, אז איש לא יכול לו, חבור עצבים אפרים הנח לו", אומר הרב גזבר.
הרב גזבר מרחיב על כך: "רש"י מביא שבדור הפלגה היו מאוחדים ולכן לא שלטה בהם מידת הדין כמו דור המבול למרות שהחטיאו יותר. הרב זצ"ל אומר באורות התחיה על ההשפעה שיש בין כל חלקי העם, הרב אומר שהתעמלות של צעירי ישראל עושה ייחודים, כשהאומה תהיה עם בנים חזקים זה נותן כוח לצדיקים להתעסק בדברים גדולים, והפוך, שהצדיקים לומדים זה נותן כוח, כמו שכתוב שהניצחון של יואב הוא בזכות לימוד התורה של דוד, ולהפך.
ההבנה שאנחנו גוף אחד ממש, יש יד ימין ויד שמאל. אנחנו צריכים להזרים על ידי המעשים והדיבורים שלנו כוח לנשמת האומה. כל מעשה חסד או דיבור טוב שאדם עושה. להוסיף אומץ, להוסיף כוח, לדבר טוב על ישראל. וראה בטוב ירושלים כל ימי חייך.
כשנפגשים בזוועה צריך להבין שבאמת דברי הגאון מווילנה שהדורות האחרונים הם עת צרה ליעקב וממנה ייוושע, להבין שממנה ייוושע, שיש כוח. שתהליך הגאולה מעלה אותנו שלב אחרי שלב, הקב"ה מכוון. לא מבינים חשבונות של מעלה, אין לומר 'בגלל זה או בגלל זה', מבחינתי אלו דברים בטלים. מתוך הצרה עצמה, מתוך הסיבוכים עצמם הוא בונה את הרפואה".

