שכירות. אילוסטרציה
שכירות. אילוסטרציהצילום: ISTOCK

בעל דירה בחיפה בה התגוררה אחת החטופות ברצועת עזה, דורש תשלום שכירות מלא על חלקה בדירה ומאיים להוציא את חפציה באם לא יקבל תשלום.

הוא הסביר לשותף שמתגורר בדירה כי עליו מוטלת האחריות לוודא שישולם כל הסכום כפי שנחתם בחוזה. בעל הדירה איים כי יפנה לערבים שחתמו ערבות לשותפים.

השותף תיאר את הסיטואציה וכתב בין היתר: "אתה מוזמן לכתוב פוסט בפייסבוק שהדיירת שלך נחטפה לעזה ואתה צריך שמישהו ימשיך לשלם את השכר דירה שלה בתמורה להיכנס לחדר המבולגן שלה והעמוס בחפצים שלה".

הוא הוסיף: "אני לא מסוגל לעשות את זה". בעל הדירה הגיב לו: "אתה יכול לדבר עם ההורים שלה על פינוי החדר".

אושיית הרשת דניאל עמרם ראיין את בעל הדירה שאמר כי "זה לא משנה הסיטואציה, עדיין צריך לשלם את מלוא השכירות".

עמרם פנה לעוקביו: "אנשים פליז אל תפנו אליו ותשלמו לו. הוא ככל הנראה ינצל את זה כדי לעקוץ כמה תשלומים על הראש שלה. ממה שהבנתי מהמשפחה הם בכל מקרה רוצים לעזוב את המקום".

ברשת תקפו את בעל הדירה על אי ההמתנה לרגע המתאים ועל הפעלת לחץ על המשפחה שטרם יודעת פרטים על הבת. גולשים קראו לערב את מס הכנסה על מנת לבדוק את פעילותו של בעל הדירה.