FBI
FBIצילום: איסטוק

ראש ה-FBI, כריסטופר ריי, אומר כי מאז תחילת המלחמה בישראל מורגשת עלייה חדה במספר האיומים נגד מטרות ישראליות ומוסדות יהודיים ברחבי ארה"ב.

העיתון "ניו יורק טיימס" פרסם כי ריי אמר את הדברים למנהיגים יהודיים בשיחה שקיים עימם בסוף השבוע.

"איננו יכולים ולא להתעלם מהאפשרות שחמאס או ארגוני טרור זרים אחרים יוכלו לנצל את הסכסוך כדי לקרוא לתומכיהם לבצע התקפות כאן על אדמתנו", אמר ראש ה-FBI.

הוא קרא לישראלים ויהודים ברחבי ארה"ב להגביר עירנות ולדווח על כל אירוע חשוד באופן מיידע לרשויות החוק.

דבריו של ריי סותרים את דברי דובר המועצה לביטחון לאומי, ג'ון קירבי, שאמר כי לארצות הברית אין מידע מודיעיני ספציפי המצביע על איום בתוך ארה"ב הנובע מהתקפות חמאס.

קירבי ציין, עם זאת, כי ארה"ב מסייעת בשמירה על קהילות יהודיות ומוסלמיות וכן מסייעת בהגנה על מתקנים דיפלומטיים ישראלים בוושינגטון ובערים אחרות בהן פועלת קונסוליה ישראלית.