גוש קטיף
גוש קטיףצילום: Flash90

שר החינוך יואב קיש קיים אחר הצהריים (ראשון) הצהרה לתקשורת שבה דיווח על חזרה מדורגת ללימודים למרות הלחימה בדרום ובצפון.

לקראת סוף דבריו התייחס קיש לביקורת על הממשלה והמחדל הגדול שהביא לטבח. "אני מקיים סיורים וביקורים ביישובי העוטף ובמלונות, ולצערי גם בהלוויות. שני המסרים שאני שומע: תשמידו את החמאס ותהיו מאוחדים. האחריות שלנו מובנת מאליה. יש אחריות גם לצבא, וגם למי שלקח את ההחלטה על ההתנתקות".

לפני כאן כאמור, ציין כי כי החל ממחר תהיה חזרה הדרגתית לשגרת למידה בחירום בהתאם למיפוי היישובים ע"פ פיקוד העורף.

עם זאת לדבריו, ייתכן מאוד שבמקומות מסוימים לא תהיה חזרה ללימודים בבתי הספר עצמם אלא תתקיים למידה מקוונת - בשל מחסור באפשרויות הגנה על התלמידים.

"החזרה ללימודים פיזיים או מקוונים תתקיים בשיתוף ובאישור מנהלי בתי הספר ולא כהנחתה מלמעלה ומשתפים את השטח", דברי קיש.

הוא הוסיף כי "המדיניות שלנו היא חזרה מדורגת, עקב בצד אגודל, תוך התחשבות בפן הרגשי של התלמידים והצוותים. פעילות חינוכית ולמידה מרחוק יהיו בסיס להתנהלות".

אמש פרסם פיקוד העורף את מפת האזורים בהם ניתן לקיים פעילויות חינוכיות עם או ללא הגבלות. התוכנית מחלקת את מדינת ישראל לשלושה אזורי פעילות - אדום, צהוב וירוק.

לפי חלוקה זו, באילת, ערבה, דרום הנגב וחלק מיישובי ים המלח (מוא"ז תמר) ניתן לקיים פעילויות חינוכיות ללא הגבלות.

באזור יהודה ושומרון, השרון, ירקון, שפלת יהודה, ירושלים, חלק מיישובי ים המלח (מוא"ז מגילות ים המלח) ובקעה (בכפוף להנחיות התנועה של פקמ"ז), בקעת בית שאן, העמקים, ואדי ערה, מנשה, הכרמל, המפרץ, מרכז הגליל, גלילת תחתון, גליל עליון וחלק מיישובי גולן-דרום (מוא"ז עמק הירדן), ניתן לקיים פעילויות חינוכיות במקום שאפשר להגיע ממנו למרחב מוגן תקני בזמן ההתגוננות.

בעוטף עזה, מערב הנגב, מרכז הנגב, מערב לכיש, לכיש, השפלה, דן, קו העימות, גולן צפון וחלק מיישובי גולן דרום (קצרין ומוא"ז גולן) אין לקיים פעילויות חינוכיות.