תבלינים מרוקאים
תבלינים מרוקאיםצילום: אייסטוק

"ראס" בערבית - ראש, 'ראס אל חנות' - כלומר הראש של החנות.

ראס אל חנות זוהי תערובת של תבלינים מהמטבח הצפון אפריקאי (מרוקו), שמשמשת בעיקר לתבשילי בשר.

אין נוסחה מדויקת לתרכיבי התערובת, מכיוון שהיא מכילה כ-15 תבלינים שונים, וישנם המון גרסאות שונות להרכבת התערובת האידיאלית.

הצלחנו להשיג רשימה מפורטת של מרכיבי התערובת:

  • משיה טחונה (המשיה היא הבית העוטף את אגוז המוסקט)
  • הל טחון
  • ג'ינג'ר טחון
  • פפריקה
  • כמון טחון
  • כוסברה טחונה
  • פלפל שחור
  • קינמון
  • כורכום טחון
  • פלפל אנגלי טחון
  • אגוז מוסקט טחון
  • שומר או אניס טחון
  • פפריקה חריפה
  • עלי ורדים מיובשים
  • ציפורן טחונה

כיום אין צורך להכין את התערובת לבד בבית, כמעט כל חנות תבלינים שמכבדת את עצמה תמכור לכם את הראס אל חנות שלה.

אך מכיוון שיש המון סוגים, כדאי להריח ואפילו לטעום לפני הקנייה, כדי לוודא שאתם מתחברים לראס אל החנות הרצוי.

השימוש העיקרי הוא בבשר:

קציצות, קבב, תבשיל בשר קדירה, עראיס, מילוי לקובה נבולסיה (המטוגן) ועוד..

מוזמנים לצרף בתגובות את השימוש שלכם בראס אל חנות