
ראש ממשלת בריטניה, רישי סונאק, יגיע הבוקר (חמישי) לביקור בישראל.
מלשכתו של סונאק נמסר כי הוא ינחת בישראל בשעה 09:00. עוד נמסר כי הוא צפוי להיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, הנשיא יצחק הרצוג, ומישראל ימשיך לבירות אחרות באזור.
"בפגישותיו ישתף את תנחומיו על אובדן החיים הנורא בישראל ובעזה בשבועיים האחרונים כתוצאה מהתקפות הטרור האכזריות של חמאס. הוא ידגיש שכל מוות אזרחי הוא טרגדיה ויגיד למנהיגים אחרים שכקהילה בינלאומית, אסור לנו לתת לטרור הברברי וההתעלמות מחיי אדם של חמאס, להפוך לזרז להסלמה נוספת של הסכסוך באזור", נמסר.
עוד נמסר כי סונאק צפוי לקרוא להכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה בהקדם האפשרי ולאפשר לאזרחים בריטים הלכודים בעזה לצאת מהרצועה.
כלי תקשורת בבריטניה דיווחו כבר בתחילת השבוע כי סונאק צפוי להגיע לישראל, אך לשכתו אישרה את דבר הביקור רק הלילה.
לקראת הגעתו לישראל אמר ראש הממשלה הבריטי: "כל מוות אזרחי הוא טרגדיה ויותר מדי חיים אבדו בעקבות מעשה הטרור הנורא של חמאס. ההתקפה על בית החולים אל אהלי צריכה להיות רגע קו פרשת מים עבור מנהיגים באזור וברחבי העולם להתאחד כדי למנוע הסלמה מסוכנת נוספת של הסכסוך. אני אבטיח שבריטניה תהיה בחזית המאמץ הזה".
ביקורו של סונאק מגיע לאחר ביקוריהם בישראל השבוע של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן וקנצלר גרמניה אולף שולץ.
אתמול נאם סונאק בפרלמנט הבריטי והתייחס לסוגיית הפיצוץ בבית החולים בעזה שנטען שישראל אחראית לו, עד שהוצגו הוכחות ברורות שמדובר בשיגור כושל של הג'יהאד האסלאמי משטח המוסד הרפואי.
"אנחנו לא צריכים להאמין לחמאס יותר ממה שאנחנו מאמינים למה שיוצא מהקרמלין", אמר סונאק והוסיף: "אסור לנו לשפוט לפני שיש לנו את כל העובדות, כפי שקרה אמש".
בשבוע שעבר הגיע ראש הממשלה הבריטי לבית כנסת בצפון לונדון יחד עם הרב הראשי אפרים מירוויס ולקח חלק בתפילה למען ישראל לאחר מתקפת הטרור של חמאס שהובילה לפתיחת המלחמה בעזה.
"באתי לכאן לעמוד איתכם בשעה הזו, שעה של צער כבד, כשאנחנו אבלים על קרבנות טרור מתועב", אמר סונאק למשתתפי התפילה.
"חמאס אינו ארגון חמוש סתם או קבוצה של לוחמי חופש. מדובר בארגון טרור שעושה מעשים ברבריים ורוצח אנשים בפסטיבל. הם רצחו, טבחו, חטפו ואנסו. אפילו ניצולי שואה נחטפו על ידיהם. למי שמדבר על איזון - אין כאן שום מקום לאזן. אני עומד לצד ישראל", הצהיר.
את דבריו סיכם במלים "עם ישראל חי".