בייגל ביתי
בייגל ביתיצילום: המטבח של הירושלמי

מצרכים:

לבצק:

  • 1 קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפיות מלח

לטבילת הבייגלים:

  • סיר עם מים (בערך 3 כוסות)
  • 4 כפות דבש
  • 2 כפות אבקת סודה לשתייה

אופן ההכנה:

נערבב את הקמח עם המים השמרים והסוכר

נלוש היטב ובסיום נוסיף את המלח ונלוש עוד קצת

נכנסה את הבצק ונתן לו לנוח ל 10 דקות

נרתיח בסיר את המצרכים של הטבילה ונערבב

לאחר 2 דקות ננמיך ללהבה בינונית

נכין עיגולים בצק בצורת הבייגל ונטבול במים שבסיר

לאחר חצי דקה מכל צד נוציא לתבנית עם נייר אפייה

נפזר מעט שומשום/קצח/זעתר/מלח גס

נאפה בתנור על 180 מעלות לכ-13-16 דקות

בתאבון!