
בעקבות עמדתה הפרו-פלסטינית של ממשלת דרום-אפריקה, הורה הרב הראשי המקומי הרב וורן גולדשטיין לקהילות היהודיות לשנות את נוסח התפילה.
לדבריו, במקום להתפלל עבור שלומה של ממשלת דרום-אפריקה, יש להתפלל לשלום האומה או המדינה.
"השינוי נובע, בבירור, מהתמיכה המתמשכת של ממשלת דרום אפריקה בחמאס", הסביר הרב גולדשטיין בנאומו לקהילה היהודית המקומית.
"כיצד נוכל להתפלל לממשלה שתומכת בארגון האחראי למתקפה הקשה ביותר ביהודים מאז השואה – ארגון שמדיניותו הרשמית היא רצח יהודים ושמהווה איום מתמשך על ביטחונם של העם היהודי ומדינת ישראל?".
עוד סיפר: "זו לא החלטה שהתקבלה בקלות ראש. בכל דמוקרטיה תהיה מדיניות ממשלתית שקבוצות אוכלוסייה מסוימות לא יסכימו איתה בתוקף. ואנחנו בהחלט לא יכולים לשנות את נוסח התפילות שלנו בכל פעם שהממשלה מקבלת החלטה שאנחנו לא אוהבים. אבל כשהממשלה חוצה את הגבול ונוקטת עמדה לא מוסרית כזו, אנחנו לא יכולים להתפלל עבורם במצפון טוב".
הוא הוסיף, "שימו לב שההבדל העיקרי בתפילה הוא שמעתה נתפלל רק עבור המדינה ואנשי דרום אפריקה, ולא עבור הממשלה. כאשר מסבירים זאת לבני הקהילה שלכם, חשוב להדגיש את ההבחנה הקריטית בין ממשלת דרום אפריקה לעם הדרום אפריקאי".
הנחייתו התקבלה ברגשות מעורבים. היו שתמכו באופן מלא בהחלטה, אך היו שסברו כי הדבר עשוי להעיב על הקשר המצוין שיש לממשלה עם הקהילה היהודית המקומית.
"עסקים ומפעלים יהודיים משגשגים ברחבי דרום אפריקה.. אין לסכן את הקשר הזה על ידי נקיטת עמדה בנוגע לפלסטינים. הקהילות היהודיות מביעות הכרת תודה לנשיא ומעריכה ומכבדת אותו, למרות הפגיעה בישראל שגרמה מדיניות החוץ שלו", צוטטו גורמים בקהילה היהודית.