נתניהו וביידן
נתניהו וביידןצילום: חיים צח /לע"מ

ארה"ב מייעצת לישראל לעכב את הכניסה הקרקעית לעזה, כך אומרים גורמים רשמיים בממשל ביידן לניו יורק טיימס.

הגורמים טענו כי דרוש יותר זמן למשא ומתן על החטופים והנעדרים, יש לאפשר מתן סיוע לפלסטינים ומיפוי הדרכים האפשריות לפעולה שתמנע אבדות אזרחיות משני הצדדים.

לדבריהם, בממשל מעוניינים גם לקנות זמן כדי להתכונן למתקפות אפשריות מצד מליציות פרו איראניות על יעדים אסטרטגיים באזור. המקורות הדגישו כי הממשל לא הציב את עיכוב הכניסה הקרקעית כדרישה, וכי הוא עדיין תומך במהלך, כמו גם ביעד שהציבו בישראל - חיסול החמאס.

שניים מהמקורות אמרו כי המסר בדבר עיכוב הכניסה לעזה הועבר לישראל על ידי שר ההגנה של ארה"ב לויד אוסטין. זאת, כחלק מהייעוץ הצבאי שנותן הפנטגון למערכת הביטחון הישראלית.

לפי שעה נמשכות תקיפות כוחותנו באמצעות חיל האוויר, הממשיך כל העת להתקיף מטרות טרור בעזה, בין היתר על מנת לרכך את השטח לקראת כניסה קרקעית עתידית.