
גורם מדיני מגיב לדיווח בניו יורק טיימס לפיו מתבצעים מגעים בתיווך קטאר לשחרור 50 חטופים בעלי דרכונים כפולים.
"ישראל לא תהיה צד לסלקציה לשחרור חטופים שמחזיקים בדרכון זר", אמר הגורם.
דובר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן, ג'ון קירבי, סירב להתייחס לדיווח ואמר: "חמאס צריכים לשחרר את כל החטופים. שמחים ששתיים מהן שוחררו אבל אנחנו עושים הכל כדי לשחרר את כולם".
העיתון האמריקני דיווח מוקדם יותר מפי גורם צבאי ישראלי בכיר כי בהתבסס על שיחות בין ארצות הברית לקטאר, חמאס עשוי לשחרר כ-50 חטופים בעלי אזרחות כפולה בקרוב וללא קשר לעסקה רחבה יותר.
פקיד המעורב במשא ומתן בנוגע לחטופים שמתקיים בתיווך קטאר אמר לעיתון כי חמאס העביר אזהרה לפיה פעילות קרקעית ברצועה תקטין באופן משמעותי את האפשרות לשחרור החטופים.
מוקדם יותר דווח כי גורמים בממשל האמריקני הביעו תקווה שהמתקפה הקרקעית של צה"ל בעזה תתעכב כמה שיותר כדי למקסם את המגעים לשחרור החטופים.

