
דודו סעדה מארח את שמחה גולדין אביו של הדר שנשבה ע"י החמאס במבצע צוק איתן והוכרז כחלל צה"ל לפני כמעט עשור.
שמחה משתף בכאבו אחרי האסון בדרום: "יש לי תחושת אשמה מאוד כבדה. תשע שנים, חודשיים ושלושה שבועות, לא הצלחנו להביא את הדר לקבר ישראל. בתוך המאבק הזה הרגשנו שההפקרה הזו יוצרת משהו בעייתי שסופו יש תהום. שנים ניסינו להפעיל את המנהיגות הפוליטית, את המנהיגות הצבאית ,ואת המנהיגות הדתית וכולם הפנו לנו עורף בצורה כזו או אחרת. כולם אמרו שזה 'רק שני חיילים', ושהם חללים, כל התירוצים של האנשים האלה הביאו עלינו את האסון הזה. המטרה הראשונה שלנו היתה להביא את הדר, והמטרה השנייה היתה שזה לא יקרה שוב. וזה קרה".
"ציפיתי מההנהגה הדתית שתבין את משמעות המצווה של קבורת המת ופדיון שבויים. דיברתי על זה עם כמה רבנים שהתכחשו לזה. לא הבינו את הערך של המצווה, את העומק שלה, את ההשפעה ואת ההשלכות של זה שאתה מתכחש למצווה, אז אתה מביא על עצמך אסון שנותן לך סטירה אחת רצינית כדי שתבין איפה טעית.
גם במנהיגות הצבאית. אתה מתעלם מהאויב שלך, אתה מגדיר אותו אחרת, האויב היה ארגון טרור שהגדירו אותו כפרוקסי של איראן, ולא טיפלו בחמאס. וכמו שאמרתי הרבה פעמים, מי שמפקיר את החללים, הוא יפקיר את הפצועים, והוא יפקיר גם את החיים. וזה מה שקרה בשמחת תורה. יש שבויים, חללים, ילדים, מבוגרים ונשים שהם נשבו משום שהצבא לא הגן עליהם ומשום שהמדינה לא הגנה עליהם. ארגון הטרור חמאס נכנס וכבש את הקיבוצים, כבש את המושבים וכבש את מוצבי צהל. אם לא נביא אותם, מה יהיה על החברה הישראלית? על המנהיגות הפוליטית אני מציע לא לדבר. חלקם זה אותם אנשים ממש מאז הדר. אין לנו מישהו אחד שאתה יכול לקרוא לו מנהיג. כולם כשלו".
"יום שישי ערב החג היינו ב'חץ השחור'. ראש המועצה אופיר ז"ל הביא לשם קבוצה, ישבנו ושתינו איתו קפה. בבוקר למחרת הוא כבר אינו היה בין החיים. היה מההרוגים הראשונים, הוא - וגם בנו. שמחת תורה בבוקר היינו בירושלים. התחילו אזעקות והבנו שאנחנו תחת מתקפה כבידה. מוצאי שבת חזרנו לכפר סבא ומיד הקמנו מטה שהתחיל לעבוד. אחד הקשיים הגדולים ביותר שלנו כמשפחה היה שהיינו לבד. הרגשנו לבד. והבנו שגם הקטסטרופה הזו עכשיו היא של הרבה אנשים ואסור שירגישו שהם לבד. עמדו לרשותנו כבר במוצ"ש אלפיים פסיכולוגים מקצועיים המתמחים בטיפול בטראומה ופתחנו קו למענה טלפוני מיידי".
"כיום כשמדברים על חיילים חיים או מתים ואזרחים חיים או מתים, צריכים להתחיל באורון שאול כי הוא היה הראשון שהופקר בצוק איתן, ואחר כך הדר גולדין והאזרחים ולהתחיל משם. דובר צה"ל תא"ל הגרי אמר את זה בצורה מפורשת. גם גל הירש אמר את זה: הדר ואורון כחיילים - כלולים בתוך המספר שסופרים כל הזמן, והאזרחים כלולים בתוך המספר סופרים כל הזמן. אנחנו צריכים להביא את מי שנמצא בידי החמאס".