שר המורשת, הרב עמיחי אליהו, מתייחס בראיון לערוץ 7 לשורת סוגיות על סדר יומה של ישראל בימים אלה של מלחמה וכבר בפתח הדברים הוא מביע תמיכה מוחלטת בעמדות שהשמיעו האלוף במיל' בריק ויו"ר מפלגתו, השר בן גביר, בדבר הצורך להמתין ולא למהר להכניס כוחות קרקעיים לרצועת עזה.

"אני סומך על האנשים הללו שיידעו לקרוא את המציאות, וכיוון שהם מייעצים לצבא להמתין עוד טיפה ולהיכנס אחרי שכתשנו את כולם ואחרי ששאנחנו מוכנים להגיע לבונקרים שלהם, אני ממיץ לנו להתארגן עוד טיפה, להתאמן מעוד טיפה ולהיאזר בסבלנות. זה תהליך ארוך, ולהגיע לשם מתוך וודאות שאנחנו מנצחים אותם וכותשים אותם ולא נכנסים לעזה של וייטנם כשאנחנו לא יודעים מאיזה חור הם יצוצו לנו".

מוסיף הרב אליהו ואומר כי "רוח הלחימה של חיילי צה"ל צריכה להישמר. הם צריכים לשמוח שצה"ל בודק את הדברים ולא זורק אותם אל תוך הקרב בחוסר אחריות. אני מקווה שכולם יתמגנו, כולם יקבלו את הציוד המתאים. צה"ל עושה מאמצים גדולים וכולנו רואים מה קורה בעזה כאשר אנחנו כותשים אותם".

השר הרב אליהו מבקר את עמת חבריו לממשלה בסוגיית הסיוע ההומניטארי שהועבר לרצועה ואומר: "נכון שאנחנו בזים לכישלון שלנו בנושא הסיוע ההומניטארי, אבל בפרמטרים אחרים אנחנו מתקדמים, משפרים את עצמנו ובעזרת ה' נכתוש אותם עד כלותם".

עוד מוסיף השר אליהו בנושא זה: "החטופים זו סוגיה מאוד חשובה, אבל הסוגיה היותר רחבה היא האם מדינת ישראל תוכל לעמוד על הרגליים אחרי האירוע הזה, וכל עוד אנחנו משדרים שמדובר בבני אדם ולא בנאצים אנחנו מכשילים את עצמנו. אנחנו צריכים לומר בצורה מאוד ברורה, אתם רוצים סיוע הומניטארי, שחררו את השבויים שלנו. תמורת כל שבוי תקבלו משהו, אבל אנחנו צריכים לזכור שברגע שאנחנו נותנים סיוע הומניטארי בצורה שקורית היום אנחנו נכשלים בהסברה הבינלאומית ואנחנו נותנים להם עוד אוויר לנשימה".

"אנחנו צריכים להכניע אותם. אנחנו צריכים שהם יבואו על ארבע ויתחננו שרק נצא משם, והסיוע שאנחנו נותנים להם נותן להם אוויר לנשימה, ואני שואל את חבריי לממשלה, מה פתאום. בעצמה יהודית ובמשרד לביטחון לאומי אנחנו עסוקים במיגון אזרחי ישראל כדי שלא יקומו עלינו שוב כמו באירועי שומר חומות ולא באירועים נוספים. אתם נותנים להם עכשיו סיוע הומניטארי ואתם עלולים חלילה לעודד מחבלים אחרים להבין שאנחנו לא מספיק נחרצים. אנחנו חייבים למחוק אותם. לא אשוב עד כלותם, אמר דוד המלך, וזה מה שאנחנו צריכים לעשות. זה נראה לי כל כך פשוט וטבעי. היום גם משמאל אומרים את זה".

לדבריו כל ההתנהלות ההומניטארית מול רצועת עזה תמוהה מאוד בעיניו, אלא אם כן מדובר בתרגיל הטעיה כלשהו. "אני לא חבר קבינט אבל אין לי מושג למה אנחנו נותנים את זה. אנחנו חייבים להבין שהמשחק השתנה. אם אנחנו לא נבין את זה, זה יהיה לא רק בעזה אלא בכל מקום ברחבי הארץ". לדבריו מסרים כאלה הוא שומע מכל חבריו בממשלה.

עוד מתייחס השר הרב אליהו לטענה לפיה בעת מלחמה שכזו יש לסגור משרדים לא הכרחיים. לדבריו בימים אלו מרבית תקציבי הממשלה מופנית לסיוע ללחימה והדברים כוללים תקציבים קואליציוניים, כך שלטעמו מדובר בלא יותר מאשר קמפיין ניגוח נגד הממשלה. עם זאת הוא סבור שיש לסגור את תאגיד השידור הציבורי המקבל קרוב למיליארד שקלים שיש להפנות למאמצי הלחימה, בעיקר לנוכח היותו גוף המחליש את רוחם של הלוחמים ופוגע ברוחם. "על הדברים המיותרים אנחנו צועקים כבר שנים. הרי אנחנו הם שהתריעו ואמרו שצריך לחזק מורשת זהות יהודית וביטחון, והחוסר שלנו בדברים הללו הוא חלק מהבעיה".

באשר למשרדו, משרד המורשת, מספר השר כי "חלק מהצוותים שלנו עסוקים בעוטף עזה". וחושף לראשונה בשיחתו זו לערוץ 7 כי "חלק מהצוותים יתעדו את סיפורי הגבורה הבלתי רגילים של אזרחי ישראל במלחמה הזו ואנחנו מתחילים את זה כבר עכשיו, חלק מהצוותים מתנדבים במשרד לביטחון לאומי לסייע בחלוקת יותר כלי נשק ובחמ"לים אזרחיים ובערים המעורבות. לצערינו חלק מהאנשים שלנו שכלו את יקיריהם באסון המטורף שהיה לנו וחלק במילואים. כל המשרדים מגויסים לטובת אזרחי מדינת ישראל והקמפיין הפופוליסטי שנעשה עכשיו הוא מיותר ומחליש".

את דרישתו של השר בן גביר להכניס לקבינט המלחמה אדם שישמיע קול אחר, כזה שאינו שבוי בקונספציית ההכלה, כצעד קריטי. "קריטי לשנות את התפיסה הזו שאספה נשקים מכיתות הכוננות והוציאה חיילים בלי נשקים כי פחדה מגנבי נשקים במקום לירות בהם, שהכילה. מה שעשינו בתשעת החודשים הראשונים של הממשלה נועד בדיוק לכך. אנחנו חייבים לצאת מאשליית אוסלו הארורה, ומאשליית ההתנתקות הארורה. אני שומע היום אנשים שמדברים על להכניס את הרשות הפלשתינית לעזה. תקשיבו להסתה שלהם ולתמיכה שלהם במחבלים, הם מקנאים בהם שהם אלה שעשו זאת ולא הם עצמם. אנחנו חייבים לצאת מההזיה הזו של תפיסת אוסלו".

"יהיה זמן לבדוק איך הגענו לכך ואיך אימצנו את הקונספציה הזו בכל הדרגים, כולל מי שנתן הוראה לא לירות במי שמתקרב לגדר, אבל עכשיו אנחנו צריכים להתלכד כאיש אחד בלב אחד ולדחוף את החיילים שלנו. לכן גם אנשים כמו ליברמן שנמצא באופוזיציה אבל במשך שנים לא קיבל את התפיסה של אוסלו, צריך להיכנס לקבינט המצומצם".

באשר ליום שאחרי המלחמה אומר השר הרב אליהו כי הוא "מקווה שלא יישאר שם כלום ונחזור לגוש קטיף. הרבה מאוד מאזרחי ישראל חושבים שצריך להיות שם נוף לים והנוף הזה יכול להיות בצורה של בניינים אחרים וישובים אחרים. עזה לא תקום שוב ואם חלילה היא תקום שוב לא רק ניתקל בה בעוד שלוש שנים, אלא ניתקל בזה גם בלבנון, ביהודה ושומרון ויש גם תאים רדומים בקרב ערביי ישראל שיתעורר אם לא נדע לגדוע את הסרטן החולני הזה של הנאצים המוסלמים. אנחנו חייבים להבין את זה. אחרת, נזמין לעצמנו עוד סבבים של אלימות שמה שמזעזע אותנו עכשיו יהיה בעינינו כמשחק ילדים".