שגריר ישראל באו"ם, גלעד ארדן, תוקף את מזכ"ל הארגון שלא התנצל על דבריו לפיהם מתקפת חמאס "לא התרחשה בוואקום".

"זו חרפה לאו"ם שהמזכ"ל אינו חוזר בו ואינו מסוגל אפילו להתנצל על דבריו הברורים מאתמול - הוא חייב להתפטר. המזכ"ל שוב מעוות ומסלף את המציאות, הוא אמר אתמול בבירור, שמסע הטבח והרצח של חמאס 'לא קרה בוואקום'. כל אדם מבין והבין היטב שמשמעות דבריו היא - האשמה של ישראל במעשי חמאס או לכל הפחות גילוי הבנה והצדקה של המזכ"ל לטבח", אמר ארדן.

הוא הוסיף "מזכ"ל שלא מבין שלרצח של חפים מפשע לא יכולה להיות שום הצדקה ושום 'רקע', לא יכול להיות מזכ"ל".

"עצוב שזה האיש שעומד בראש האו"ם ואמור להילחם בטרור ובזוועות. אני קורא לו שוב להתפטר. ישראל תפעל כדי להעביר מסר ברור לאו"ם ולעומד בראשו - לא נקבל את המשך ההטייה והשנאה כלפי ישראל בגוף שבראשו הוא עומד", סיכם ארדן.

לפני כן אמר גוטרש כי אין מתנצל על דבריו והוסיף כי הוא "המום מהאופן שבו הדברים סולפו".

"טענו שהצדקתי את מעשי הטרור של חמאס. זה שקר. עשיתי בדיוק את הדבר ההפוך", טען המזכ"ל בפני כתבים באו"ם. גוטרש הוסיף כי גינה את מתקפת חמאס "בעיקר מתוך כבוד לקורבנות המתקפה ומשפחותיהם".