פלפל חריף
פלפל חריףצילום: אייסטוק

ישנם המון סוגי פלפלים ברחבי העולם, חלקם מתוקים חלקם חריפים וחלקם חריפים מאוד!

אז איך יודעים להבדיל ביניהם ומנה השימוש בכל סוג?

ראשית עלינו להבין שלמקור הפלפל יש השפעה רבה על עוצמת החריפות שלו בהתאם למזג האוויר.

במקומות קרים ובלי הרבה שמש הפלפלים בכלל לא חריפים! יש להם טעם של גמבה.

לעומת זאת במדינות חמות כמו סודן למשל הפלפלים חריפים ברמה קיצונית, ואגב הפלפל החריף ביותר בעולם נקרא "פלפל סודניה" כמו שניחשתם הוא פלפל חריף שמגיע מסודן.

בישראל כל השנה הפלפלים המקומיים חריפים, אך ישנם המון פיתוחים לסוגי גמבות שונות מהונדסות גנטית.

מה שכן בקיץ הישראלי תרגישו כי רמת החריפות של הפלפל מתעצמת מאוד.

בשביל להכין "סחוג" או "זחוק" (בתימנית) שיהיה טעים ואכיל ולא רק חריף ושורף, יש טריק קטן שחייבים ליישם, הוצאת הגרעינים הלבנים מתוך הפלפל. לגרעינים הללו יש את רמת החריפות המקסימלית מחלקי הפלפל.

מצרכים:

  • 5 פלפלים ירוקים
  • צרור כוסברה
  • חצי כוס שמן זית
  • שן שום (לא חובה)
  • כפית כמון
  • מלח גס
  • כף חומץ

אופן ההכנה:

ראשית נחתוך את הפלפלים לאורכם ונרוקן מהגרעינים

נטחן במעבד מזון/מטחנה ייעודית, ונסנן במסננת

אחרי 10 דקות נראה שלולית בצבע ירוק כהה, אלו הנוזלים של הפלפל

נשפוך אותם ונשתמש בפלפל הטחון בלבד

נקצוץ כוסברה ונוסיף

מי שאוהב יכול לקצוץ שן שום אחת ולהוסיף

נזלף שמן זית וחומץ

נתבל במלח גס וכמון ונקרר למשך שעה לפחות

אחרי שעה נטעם ונשנה את מידת החריפות לפי הצורך,

אם יצא חריף מידי לטעמכם הוסיפו מעט סילאן,

אם לא מספיק חריף הוסיפו מעט צ'ילי גרוס (שאטה)

בתאבון

שבת שלום ובשורות טובות