נתן אשל
נתן אשלPhoto by Hadas Parush/Flash90

כולנו אחראים אבל, מה קרה - יבדק בשש אחרי המלחמה. אבל כדאי כן לזכור מספר דברים כבר עכשיו כדי שלא נחזור חלילה על טעויות עבר. ישראל הפכה למקום הכי מסוכן בעולם ליהודים.

• כניעתו של רבין לפרס, הביאה עלינו את אסון אוסלו ואת חימושם של ארגוני הרצח הפלסטינים.
• הבריחה של אהוד ברק מלבנון בצורה לא מסודרת, הביאה עלינו את אירן (חיזבאללה) לגבול הצפון.
• נטישת גוש קטיף על ידי אריק שרון ממניעים משפטיים אישיים, בנתה צבא טרור אנטי ישראלי, בגבולנו ברצועת עזה.

כרגע אנחנו במלחמה שטובי מנהיגינו מובילים אותה יחד עם ראש הממשלה, וכל מה שחייב להיבדק, יבדק אי"ה לאחר ניצחוננו.

הדילמות שעומדות בפנינו רבות ובראשן החטופים והנעדרים וכן המחיר הכבד של כל ניצחון צבאי אבל ברירה יש רק אחת והיא הסרת האיום הביטחוני מעלינו בצפון ובדרום.

אין לנו יכולת קיומית בארץ ישראל, שהפכה למקום הכי מסוכן בעולם ליהודים אם לא נחסל את שני האיומים האלה.

אנחנו עם עיקש, לפעמים לא חכם (כדברי משה רבינו בספר דברים) אנחנו עם שלא מזהה סכנות לאורך כל ההיסטוריה (כדברי פרופ' בנציון נתניהו) אבל אנחנו עם הנצח, הוכחנו זאת אלפי שנים וגם הפעם ננצח כפי שהבטיח הקב"ה בפרשת השבוע (לך לך) לאברהם אבינו.

עם ישראל הוא עם רודף שלום, אבל כשהוא עומד בפני מלחמת מצווה, שונה ממלחמת רשות, מוטלת על כולנו ליטול חלק בהגנה על חיינו, כולל חתן היוצא מחופתו (ספר דברים) ולא מצאתי שחרור מחובה זו ללומדי תורה אלא רק למקרים חריגים אחרים.

איני מתייחס לשוליים קיצוניים גם אם הם כוללים ראשי ממשלה ובכירים ביטחוניים אחרים לשעבר. אנחנו אחים כולנו (אומר יוסף לאחים) אנחנו מוחקים וסולחים, וקדימה לניצחון, עם ישראל חי.