
בבית החולים הציבורי אסותא באשדוד מאושפזת אישה בת 70 תושבת העיר במצב קשה בעקבות דימום מוחי שנגרם מהתקף חרדה לאחר נפילת הרקטה בעיר אמש.
מבירור המקרה עולה כי האישה נשמעה להנחיות פיקוד העורף ואתמול בזמן האזעקות בעיר נכנסה כנדרש למרחב מוגן.
לאחר מכן, נחשפה למראות הנזק של הרקטה סמוך למקום מגוריה. הדבר הוביל להתקף חרדה ובהמשך לדימום מוחי. היא פונתה לבית החולים ומצבה מוגדר כעת קשה אך יציב.
ע"פ דברי הרופאים במחלקה, מתחילת המלחמה ישנה עלייה בכלל בתי החולים בארץ של מטופלים הסובלים מדימום מוחי.
ד"ר סאלו חרץ מנהל מחלקת נוירולוגיה בבית החולים ציין כי "לאורך השנים נעשו מחקרים, הן בארץ והן בחו"ל, שמצאו קשר בין חרדה ועלייה בהיקף מקרים של דימום מוחי בזמן מלחמות. לרוב מדובר מדובר באוכלוסייה עם מחלות כרוניות, במיוחד ייתר לחץ דם ולכן דווקא בתקופה זו, יש להקפיד הקפדה ייתרה על לקיחת תרופות ואיזון לחץ דם".
