
מצרכים:
- כוס אורז
- כוס וחצי מים חמים
- כף שטוחה מלח
- צרור פטרוזיליה שטוף
- צרור כוסברה שטוף
- חבילת סלרי שטופה
- צרור נענע שטוף
- כף שמן זית
אופן ההכנה:
בסיר מתאים נטגן את האורז עם מעט שמן כשלוש דקות
עד שהאורז כולו מטוגן ועטוף שמן ומתחיל ריח של פופקורן
נוסיף לסיר את המים החמים והמלח ונערבב ונכסה במכסה
ננמיך ללהבה נמוכה ונבשל 14 דקות בדיוק!
בזמן הזה נקצוץ דק את כל הירוקים שלנו ונעביר לקערה ענקית
לאחר 14 דקות בישול נכבה את הגז ונשאיר את האורז 3-4 דקות מנוחה
לאחר מכן נשפוך את האורז לקערה עם הירוקים, נוסיף את השמן זית ונערבב
לאחר ערבוב יסודי נעביר בחזרה לסיר של האורז ונגיש.
בתאבון!
שבת שלום!