
שר הביטחון יואב גלנט קיים הערב (מוצאי שבת) הצהרה לתקשורת שבה התייחס להתקדמות הלחימה מול חמאס.
הוא סיפר תחילה על ביקורו בצפון "פגשתי כוחות מילואים בגבול הצפון, פגשתי את אנשי המילואים והלוחמים. ראיתי מסדר אחד - הם אמרו לי שהם רוצים להילחם עד לניצחון".
שר הביטחון אמר כי הלחימה עשויה לקחת שבועות ארוכים. הוא עדכן כי במהלך השבת התנהלו קרבות קשים בתוך רצועת עזה. "כוחות צה"ל פועלים מצפון ומדרום. הם נלחמים כנגד מחבלים במפקדות, שיוצאים ממנהרות, הם משמידים תשתיות ומנהרות. הם מפעילים את מלוא העוצמה של צה"ל".
"הלחימה מתקדמת היטב, מחבלים מחוסלים בקרבות. אנחנו מפרקים גדוד אחרי גדוד בחמאס". הוא הדגיש כי 12 מפקדי גדוד של חמאס חוסלו עד כה.
גלנט הפנה מסר לתושבי עזה: "אנחנו נחסל את יחיא סינוואר, אני פונה לתושבי עזה אם תגיעו אליו לפנינו, זה יקצר את המלחמה".
על זירת הצפון: "אין לנו עניין להגיע לעימות עם חיזבאללה. יחד עם זה, אם נסראללה יעשה את טעותו של סינוואר ויגרור את חיזבאללה למלחמה, לדבר הזה יהיו השפעות מרחיקות לכת על לבנון. הוא יחרוץ את גורלה".

