
"גן הילדים החטופים" ברחבת המדיטק
חולון עיר הילדים מצפה לשובם של 38 הילדים החטופים בני 18-0 במיצג גן השעשועים, שהוקם היום ברחבת המדיטק.
בגן הוצבו על דשא שנצבע בשחור מתקני משחק שחורים, אך פוזרו בו 38 דליי משחק צבעוניים אופטימיים, שממתינים לילדים שישובו וישחקו בהם. על כל דלי נרשם שם של אחד הילדים החטופים וגילו. על הקיר החיצוני של המדיטק, כרקע למיצג, נתלו תמונות הילדים החטופים.
חמ"ל הקאמרי: פעילויות תרבות לימי המלחמה
עם פתיחת המלחמה הקים התיאטרון הקאמרי חמ"ל פעילויות תרבות לימי מלחמה: בכל יום יוצאים שחקני ועובדי התיאטרון לנקודות שונות בארץ כדי לעודד ולשמח אזרחים מפונים - מבוגרים וילדים - וחיילים בבסיסי צה"ל בצפון ובדרום. במקביל, מצלמים בתיאטרון תכנים לילדים אשר עולים ברשתות החברתיות ובמפגשי זום.
כבר ביומה השלישי של המלחמה נהגתה הסדרה "שעת סיפור", במסגרתה צולמו 72 שחקנים אשר הקריאו 36 סיפורי ילדים אהובים. בכל יום עולים שני סיפורים בעמודי הפייסבוק והאינסטגרם של התיאטרון. הסיפורים משודרים גם במחלקות ילדים בבתי חולים ברחבי הארץ. כל הסיפורים זמינים בכל עת בעמוד הפייסבוק של התיאטרון:
https://www.facebook.com/Cameri.Theatre
אמנות מודרנית
משה קסטל (1991-1909) ופנחס שער (1996-1923) הינם אמנים בעלי כישרון אדיר, שיצירתיהם מתאפיינות בשפה ציורית ייחודית, המשלבת באופן פואטי בין זיכרונות הילדות, שרבים מהם קשורים לעלילות יהודיות, התנ"ך והמקרא, לבין תחייתו של העם היהודי בארץ-ישראל. תערוכה שמציגה את עבודותיהם מבליטה את המקוריות והערך של האמנות שהתפתחה מחיזוק השורשים הלאומיים, ויש בכך מסר לאומי וחינוכי ראשון במעלה.
שעות ביקור בתערוכה : בכל יום בין השעות 10:00-14:00 למזמינים מראש: 02-5357000
אתר המוזיאון : https://www.castelmuseum.co.il
'אנו -מוזיאון העם היהודי' –ללא תשלום
תצוגת הקבע של המוזיאון כוללת חוויה מוזיאלית הפרוסה על פני כ -7,000 מ"ר המרכיבה את מוזיאון העם היהודי הגדול והמקיף בעולם. ניתן לבקר בגלריית קודקס ששון בה מוצג ספר התנ"ך העתיק והשלם בעולם המהווה עדות נדירה ויקרת ערך לתולדות הטקסט התנ"כי.
משפחות מוזמנות גם לתערוכת 'גיבורים - פורצי הדרך של העם היהודי' - תערוכת ילדים אינטראקטיבית המתאימה לגילאי 6 – 12.
פתיחת המוזיאון לביקור פיזי מתקיימת לצד המשך הפעילות המקוונת שמציע המוזיאון (גם היא ללא תשלום) הכוללת מפגשי תוכן בזום, הקרנות סרטים והרצאות, שיח גלריה וסיורים וירטואליים בשפות שונות.
מידע מלא על פעילות המוזיאון והתוכן המקוון ניתן למצוא באתר המוזיאון: anumuseum.org.il
תוכנית תרבות עשירה למשפחות המפונות
מאות אירועי תרבות מתקיימים בימים אלה ברחבי הארץ עבור משפחות המפונים מהדרום והצפון. עד כה התקיימו למעלה מ 800 מופעי תרבות, סדנאות ופעילויות: מופעי מחול, הצגות ילדים של התיאטראות המובילים בארץ, מופעי קרקס, קבלות שבת, סדנאות שונות ומופעי מוזיקה של מיטב האומנים ובניהם דיויד ברוזה, לי בירן ואליאנה תדהר, ישי לוי, יהלי סובול, שי המבר, דורית ראובני, שולי נתן, יסמין מועלם ועוד.
במסגרת התוכנית שיזם משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי ותקצב בכ- 2.5 מיליון ₪ ואותה מפעילה 'תרבות לישראל', נבנה במהירות שיא, מערך של מופעים ואירועים המתקיימים מהדרום עד הצפון במלונות, בקיבוצים המארחים את המפונים ובמקלטים ומהווים הפוגה קצרה של צחוק, הנאה ושמחה עבור אלה שנאלצו לעזוב את ביתם. ההיענות המרגשת של האומנים לצד התגובות המרגשות של המפונים מבטיחות את המשך התוכנית גם החודש.
תיאטרון חיפה -מופע מוזיקלי קומי מקורי חדש
הקומיקאי אריק זילברמן והמוסיקאי אילן שס חברו יחדיו למופע זורם וסוחף דרך החשיבה המקורית של הקומיקאי והמוזיקאי. המופע הראשון יתקיים ביום ב' 6.11 שעה 11:00 בתיאטרון חיפה
למשפחות המפונים - ללא עלות. לקהל הרחב - כרטיס בעלות סמלית. 30 ₪ , ההכנסות יועברו לפעילות עבור משפחות המפונים. הזמנת כרטיסים בטל -04-8600500
סדנאות אפיה ויצירה וסיור קמעות
המאפים העיראקיים ידועים בניחוחותיהם הייחודיים ובתבלינים הסודיים. חלק מהסודות האלה ייחשפו בסדנאות אפייה לכל המשפחה במרכז יהדות בבל. בסדנא אחרת סיור מיוחד להכרת קמעות בבליים ייחודים להגנה ושמירה ומשם נעבור לסדנא להכנת קמע.
הרשמה מראש. מרכז מורשת יהדות בבל, שד' מרדכי בן פורת 83, אור יהודה להרשמה : טל./וואטסאפ: 03-5339278 שלוחה 8
