משרד החוץ הסעודי פרסם היום בצהריים (ראשון) הודעת גינוי חריפה לדבריו של השר עמיחי אליהו שלא שלל את האפשרות של הטלת פצצת אטום על עזה.
"סעודיה מגנה בצורה החריפה ביותר את דבריו הקיצוניים של שר בממשלת ישראל בעניין הטלת פצצת אטום על עזה. זו עדות להתגברות הקיצוניות והברבריות אצל חברים בממשלת ישראל", אמרו בסעודיה וטענו כי אי פיטוריו משקפים "זלזול בסטנדרטים ובערכים המוסריים, הדתיים והמשפטיים של הממשלה הישראלית".
גם משרד החוץ הירדני גינה, "מדובר בהפרה בוטה של המשפט הבין-לאומי וההומניטארי, ומהווה הסלמה מסוכנת שמחייבת את הקהילה הבינלאומית לפעול, באמצעות צעדים שיחייבו את ישראל להפסיק את התוקפנות בעזה ובגדה".
מוקדם יותר הבהיר השר אליהו: "ברור לכל בר דעת שהאמירה על אטום היא מטאפורית. אבל בהחלט חייבים תגובה עוצמתית ולא פרופורציונלית לטרור, שתבהיר לנאצים ותומכיהם שטרור אינו כדאי. זו הנוסחה היחידה שהמדינות הדמוקרטיות יכולות להתמודד בעזרתה עם הטרור. במקביל, ברור שמדינת ישראל מחויבת לעשות הכול בכדי להחזיר את החטופים בריאים ושלמים".
ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט להשעות את השר אליהו מישיבות הממשלה עד להודעה חדשה ואמר כי "הדברים של השר עמיחי אליהו מנותקים מהמציאות. ישראל וצה"ל פועלים לפי הסטנדרטים הגבוהים ביותר של הדין הבינלאומי בכדי למנוע פגיעה בבלתי מעורבים, וכך נמשיך לעשות עד לניצחון".
יו"ר מפלגתו השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב: "שוחחתי עם השר עמיחי אליהו, שהבהיר לי כי דבריו נאמרו כמטאפורה. ברור לכולנו שיש להשמיד ולמחוק את ארגון החמאס וברור לכולנו שנעשה הכל להחזיר החטופים הביתה".
שר הביטחון יואב גלנט הגיב: "מגנה את דבריו חסרי הבסיס והאחריות של השר עמיחי אליהו. טוב שלא אלו האנשים המופקדים על ביטחון ישראל".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב: "אמירה מזעזעת ומטורפת של שר חסר אחריות. הוא פגע במשפחות החטופים, פגע בחברה הישראלית ופגע במעמדנו הבינלאומי. הנוכחות של הקיצוניים בממשלה מסכנת אותנו ואת הצלחת המטרות המלחמה - ניצחון חמאס והחזרת החטופים. נתניהו חייב לפטר אותו עוד הבוקר".
משפחות החטופים והנעדרים הגיבו ומסרו כי זוהי "אמירה מזעזעת המנוגדת לכל עקרון של מוסר ומצפון יהודי וישראלי. דורשים מראש הממשלה לפעול מיידית נגד כל שר המבקש לפגוע בחטופים ובנעדרים".
ח"כ נעמה לזימי כתבה: "זה הזמן להזכיר שוב שה'גאון' שחושב שצריך להטיל פצצת אטום בעזה שתהפוך את עזה וישראל יחד לגיהינום עלי אדמות משך עשורים קדימה, הוא שר בתפקיד פיקטיבי שחולש על משאבים ותקציבים שהמאמץ המלחמתי זקוק להם. הוא צריך להיות מפוטר לאלתר ובבושת פנים".
העיתונאי חגי סגל הגיב לדברים: "פיטוריו לאלתר של שר המורשת והפטפטת יגבירו את תחושת האחדות בעם".
עיתונאי 'ידיעות אחרונות' נדב איל הגיב: "יותר ממה שעמיחי אליהו הוא קיצוני, הוא פשוט הטיפש מבין שרי הממשלה. בפער. ספק גדול אם היה מקבל פוזיציה פוליטית כלשהי אלמלא הייחוס המשפחתי שלו".