
יו"ר סיעת ישראל ביתנו, ח"כ עודד פורר, הגיש היום (ראשון) הצעת חוק שמטרתה לאסור את הכחשת הטבח שביצעו מחבלי חמאס בעוטף עזה בשמחת תורה.
בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב כי "ביום שבעה באוקטובר 2023, בוצע בידי מחבלי חמאס ועוזריהם טבח בתושבי ישראל שגרו בקרבת הגבול עם רצועת עזה. במסגרת זו נחטפו מאות אזרחיות ואזרחים, נשים וגברים, ילדות וילדים. במהלך פריצת מחבלי חמאס ליישובים בעוטף ישראל שבקרבת הגבול, שחטו, רצחו, ביתרו, אנסו ובזזו מחבלי חמאס ועוזריהם בקרב תושבי ישראל רק בגלל היותם ישראלים ורק בגלל היותם יהודים".
"מדובר במתקפת הטרור הקטלנית והאכזרית ביותר שבוצעה במהלכה נרצחו למעלה מ-1000 איש ואישה, ובהם גם קשישים ותינוקות, נחטפו מעל ל-240 איש ועוד מאות רבות נפצעו. הכחשת הטבח מהווה ניסיון לשכתב את ההיסטוריה כבר בשלב זה, בניסיון להסתיר, למזער ולהקל בפשעים שבוצעו כנגד העם היהודי ומדינת ישראל".
"הכחשת הטבח וגילויי תמיכה במעשי המחבלים מחייבים התייחסות מיוחדת, חמורה ומיידית מטעם המדינה", לשון ההצעה.
בתוך כך יו"ר רע"מ מנסור עבאס דורש מחברת מפלגתו ח"כ אימאן ח'טיב-יאסין כי תתפטר מהמפלגה, לאחר שהטילה ספק באירועי ה-7 באוקטובר. ח'טיב-יאסין אמרה בריאיון לערוץ הכנסת כי "לא שחטו תינוקות, לפחות ממה שהיה בסרט, ולא אנסו נשים. אם זה קרה - זה מביש".