כורכום
כורכוםצילום: אייסטוק

"כורכום" או בשפה המדעית כורכומה ארוכה, הוא צמח רב-שני במשפחת הזנגביליים המוכר בעיקר כתבלין וכתרופה ביתית עתיקה בעיקר באסיה.

גבעולי הצח יכולים להגיע עד שלושה מטרים, ואת התבלין המוכר מפיקים משורש הכורכום שדומה מאוד לשורש ג'ינג'ר.

מלבד צבעו הצהוב, עד היום פורסמו יותר מ-4,000 מחקרים על ההשפעות הבריאותיות של הכורכומינואידים הנוגעים להשפעתם על המוח, על אלצהיימר, על דיכאון, על מחלות מעיים דלקתיות, על דלקות מפקרים, דלקת עיניים כרונית על רקע אלרגיה ועוד..

כדי באמת לקבל השפעה רפואית מהתבלין יש לצרוך בין 500-3,000 מ”ג תבלין ליום!

ישנן טבליות כורכומין בעלי ריכוז גבוה שערכן משתווה לשש כפיות כורכום כל טבליה, כך נוכל לצרוך כמות כורכום בצורה קלה יותר.

בעולם הבישול הכורכום משמש לתבשילים אסיאתיים בעיקר, כמו הקארי של ההודים, הג'ינג'ר של הסינים ועוד..

בישראל נהוג להשתמש בכורכום כחלק מתיבול של שווארמה, מעורב ירושלמי, אורז צהוב, דגים מרוקאים וגם כדי "לצבוע" מאכלים מסוימים שיראו לעין יותר צבעוניים ומעניינים.

לסיכום הכורכום מאוד בריא, הצריכה שלו מומלצת מאוד, רק שימו לב שהוא לא צובע לכם את השיניים :)