
כיום נדרשות כ-150 משכורות, ולכן אין פלא שיותר ויותר ישראלים וישראליות מחפשים נכסים מעבר לים. המכנה המשותף ליעדים השונים בחו"ל הוא האפשרות ליהנות מהשקעה מוצלחת גם בסכומי כסף נמוכים יחסית, בעוד שבארץ הסכום המינימלי הוא מיליון ש"ח.
בנוסף ניתן להגיע לתשואות גבוהות יותר מאשר בישראל, כשבכל מקרה חשוב לקחת בחשבון גם שיקולי מס. בכתבה זו תמצאו 5 המלצות על מדינות שמציעות הזדמנויות נדלניות משתלמות.
ארה"ב
אין כמעט סקירה של נדל"ן מעבר לים בלי ארה"ב, ויש לכך מספר סיבות: קודם כל, מדובר במדינה גדולה מאוד עם אינספור נכסים מכל הסוגים ובכל רמות המחירים. שנית, ארה"ב בנויה על יזמות ולכן מאירה פנים למשקיעים, כולל בתחום הנדל"ן. הסיבה השלישית היא המחויבות המוחלטת של ארצות הברית לכלכלה חופשית באמת וכחלק בלתי נפרד מכך למקסימום מידע ולשקיפות מלאה.
משבר הסאב-פריים של 2008 תורם גם הוא לכדאיות החיפוש אחרי דירות במדינות השונות המרכיבות את ארה"ב - מפני שהוא גרם לירידות מחירים חדות, וגם כיום, עשור וחצי אחרי, כשהשוק כבר במגמת עלייה, יש עדיין הזדמנויות מצוינות. גם למיתוג של ארה"ב והצלחה בארה"ב יש חלק במשיכה של הישראלים אל יבשת אמריקה.
יוון
עוד מדינה שנפגעה במידה משמעותית כתוצאה מהמשבר הבינלאומי ב-2008, זה שהחל במשכנתאות חסרות האחריות בארה"ב והתגלגל אל שאר העולם, היא יוון. גם יוון, כמו ארה"ב, השכילה להתאושש, ובשנים האחרונות ניתן לזהות בה צמיחה מרשימה. אחד ממנועי הצמיחה הוא משקיעים זרים, שממשלת יוון מושכת באמצעות הטבות שונות - וביניהן תוכנית גולדן ויזה (תוכנית המעניקה ויזה למי שרוכש נכס בסכום של 500,000 אירו ומעלה, ובחלק מהמקרים גם 250,000 אירו ומעלה).
תשואות גבוהות, הקרבה לישראל והאפשרות להשכיר דירה ביוון גם לתקופות קצרות כדירת AIRBNB, הופכים את השכנה שלנו לאטרקטיבית מאוד. חברת Go Greece IL - גו גריס איי אל מציעה ליווי צמוד ועזרה מועילה במיוחד לישראלים ששוקלים לרכוש דירה ביוון, וזאת ע"י צוות ישראלי שחי באתונה ומכיר אותה לעומק (כמו גם מקומות אחרים ברחבי יוון, כולל איים פופולריים).
קפריסין
גם השכנה השנייה שלנו בחלק המזרחי של הים התיכון מציעה דירות במחירים נמוכים. בלימסול, המטרופולין החשוב ביותר באי הקטן, אפשר למצוא דירת 2 חדרים ב-180,000 אירו. בלרנקה, עיר תיירותית אטרקטיבית מאוד, תוכלו לרכוש דירת 2 חדרים בכ-130,000-150,000 אירו ולהשכיר אותה תמרת 1,000 אירו בחודש, וגם בפאפוס שנמצאת בתנופת התחדשות של ממש, רמת המחירים דומה.
רומניה
סילוק הרודן צ'אושסקו וסיום המשטר הקומוניסטי הנוקשה בסוף המאה הקודמת הובילו אל רומניה משקיעים רבים. גם במאה ה-21 יש עדיין ברומניה לא מעט הזדמנויות אטרקטיביות, כולל דירות להשקעה - בעיקר בבירה בוקרשט. זוהי עיר מודרנית מאוד, עם 2 מיליון תושבים (ועוד מיליון במטרופולין מסביב), וביקוש הולך וגדל לדירות. כדאי לקחת בחשבון מס של אחוז אחד עד 3% על רכישת נדל"ן (המס משתנה בהתאם לפרק הזמן הזמן שבו הנכס היה בבעלות המוכר), ומס של 9.6% על ההכנסות משכר הדירה. לעומת זאת אין ברומניה מס שבח.
גאורגיה
כמו רומניה, גם גאורגיה התעוררה לחיים אחרי המעבר מקומוניזם לכלכלת שוק חופשי. מס הרכישה בגאורגיה נמוך מאוד, ודירות איכותיות בעלות אטרקטיבית ניתן למצוא גם בבירה טביליסי, גם בכותאיסי שבמערב המדינה, למרגלות הרי הקווקז, וגם בעיר הנמל הומת התיירים, בטומי. במרכז טביליסי, לדוגמה, תוכלו לרכוש דירה במחיר של כ-800$ למ"ר, כלומר גם בסכום של 250,000 ₪ תוכלו למצוא דירות גדולות ומתגמלות.