
במשרד ראש הממשלה עובדים על הקמת מטה חדש שיתכלל את סוגיית החטופים והנעדרים ויורכב מעובדי מדינה ממשרדים שונים ומפרוייקטור שיאותר - וגם הוא יהיה עובד מדינה - כך מדווח העיתון 'מעריב'.
על פי הדיווח, גל הירש ימשיך לשמש בתפקיד יועץ חיצוני למטה, אך לא יעמוד בראשו. זאת לאור נתונים שהועברו על ידי הייעוץ המשפטי לממשלה מהם עלה כי יש קושי בהעסקת הירש - בשל כתב האישום נגדו.
עוד דווח כי המטה החדש שיקום עתיד להחליף את כל הפעילות הנעשית בנושא בצה"ל ובאופן פרטי - והוא יתכלל את העמידה מול המשפחות, הדאגה לצרכיהן, עמידה בקשר עם המדינות שאזרחיהן חטפו - ובעצם יעסוק בכל נושא הקשור לסוגיה.
למטה החדש יוקצו עשרות תקנים ומשרד האוצר יאשר לו תקציב ייעודי.
אחד הרעיונות שעלו בפני ראש הממשלה הוא להפוך את משרד המודיעין לרשות לענייני חטופים ולמנות את השרה גילה גמליאל לפרוייקטורית שתוביל את הנושא. השניים אף שוחחו על האפשרות הזו - אך האפשרות ירדה מחשש לביקורת שהמהלך ייראה כצעד פוליטי.